Felsőoktatás Eduline

Visszaléptek a hallgatói képviselők jogainak csorbításától

Elolvasom

Nemcsak a szakbezárások egy részétől, de a hallgatói képviselők jogainak csorbításától is visszalépett a szaktárca – tudta meg a Magyar Nemzet. Az államtitkárság több kérdésben is el akarta venni a diákság szenátusi szavazati jogát, de a HÖOK ezt nem fogadta el, így a jogkorlátozó passzust végül kiveszik a felsőoktatási törvénytervezetből.

Felsőoktatás MTI

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a HÖOK közgyűlése

Elolvasom

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyűlésén. A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a Dunaújvárosban tartott közgyűlés után az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: a központi ponthatároktól a tanári fizetésekig

Elolvasom

Nehezebb lesz bekerülni 25 népszerű képzésre 2015-ben: az eddigi 16 helyett ugyanis ezeken is központi ponthatárt húztak. Mégsem emelkedik januártól a tanárok fizetése, mivel felülírták azt a szabályt, amely a béreket a minimálbér változásához kötötte. Összegyűjtöttük a tudnivalókat az új duális képzésekről, és megnéztük azt is, hogyan élhetitek túl a vizsgaidőszakot. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás MTI

Visszacsapott a HÖOK: a "pártállamot idézi" a Kehi javaslata

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a pártállamot idézi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) hallgatói önkormányzatok működését érintő javaslata, amelyet antidemokratikusnak és kirívóan aggasztónak tartanak. Ezt Körösparti Péter HÖOK-elnök közölte szerdán az MTI-vel.

Felsőoktatás MTI

Vége a dalnak? Odacsapna a hallgatói önkormányzatoknak a Kehi

Elolvasom

A diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben maximalizálná a hallgatói önkormányzat (HÖK) részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét - számol be a Magyar Nemzet a birtokába került jelentés alapján.

Felsőoktatás Eduline

Elektronikus hallgatói válsztásokat tarthatnak az egyetemek?

Elolvasom

Az egész országban bevezethetik az elektronikus hallgatói választások és szavazások rendszerét - tájékoztatta az eduline-t a kezdeményezést szorgalmazó Horváth Dávid netminiszterelnök. Az elképzelést közel húsz felsőoktatási intézmény és a HÖOK elnöke is támogatja, de a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) is csatlakozott.

Felsőoktatás Eduline

Sikkasztott a Corvinus hallgatói önkormányzata?

Elolvasom

Súlyos vádak érték a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatói önkormányzatát, amely ellen sikkasztás és csalás miatt tett feljelentést a a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi). Egy vizgálat során ugyanis kiderült, hogy a HÖK csak 2012-ben több mint 27 millió forinttal nem tud elszámolni rendezvényei után - írja a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás MTI

Mennyi pénzt kapnak a HÖK-elnökök?

Elolvasom

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

1 2 3 4 5 6