Felsőoktatás Eduline

Botrány a Műegyetemen: perrel fenyegetőzik a hallgatói önkormányzat?

Elolvasom

A Polgári törvénykönyvre hivatkozva, helyreigazítást követelve küldött levelet az egyetemi hallgatói érdekképviselet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktori Tanácsának, mert úgy látják: a tanács megsértette jó hírnevüket. Egy oktatói kinevezés titokzatos elkaszálása után a doktori tanács egy állásfoglalásban azt írta: a hallgatók nem rendelkeznek elegendő hozzáértéssel az egyetemi tanári kinevezésekben - írja az Index.

Felsőoktatás Eduline

Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok

Elolvasom

Több mint huszonötezer romániai egyetemista és főiskolás tüntetett hétfőn Bukarestben, Temesváron, Gyulafehérváron és Marosvásárhelyen – a hallgatók a decemberben elfogadott új oktatási törvény ellen tiltakoztak, amely kizárja őket a felsőoktatási intézményeket vezető szenátusokból. Ukrajnában is demonstrálnak a diákok, ott az oktatási miniszter távozását és az új felsőoktatási törvény tervezetének visszavonását követelik.

Felsőoktatás Eduline

Tizenkét pont: ezt várják a hallgatók az új felsőoktatási törvénytől

Elolvasom

Tizenkét pontban foglalta össze az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos javaslatait: európai uniós szintre növelnék a felsőoktatásra fordított éves összeget, rendeznék a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódó jogokat, és tiltakoznak a hallgatói önkormányzatok jogainak csorbítása ellen.

Felsőoktatás Eduline

Pórázon az egyetemek: önismereti válságban van a felsőoktatás?

Elolvasom

Kevesebb hallgató vehet részt a felsőoktatási döntéshozó testületek munkájában, az egyetemi docenseket pedig a mindenkori miniszter nevezheti ki: többek között ilyen változásokra lehet számítani, ha a felsőoktatási törvény tervezete a jelenlegi formájában kerül az országgyűlés elé. A koncepció egyelőre még csak vitaanyag, ám ha nem módosítják több helyen, súlyosan csorbulni fog a felsőoktatási intézmények autonómiája – állítják hallgatók és szakértők.

Felsőoktatás Edupress

Hol került százezer forintba az egyetemi utóvizsga?

Elolvasom

Van, ahol egyszer sem lehet pótvizsgázni, és van, ahol annyiszor ülnek le a vizsgáztató tanár elé a hallgatók, ahányszor csak akarnak: nem mindegy, hogy melyik ország felsőoktatási intézményébe járunk, a vizsgaidőszakra vonatkozók szabályok ugyanis mindenhol különbözőek.

Felsőoktatás Eduline

Ilyen videót még nem láttunk hazai egyetemtől

Elolvasom

Karrierlehetőségekről, neves oktatókról és felszerelt kollégiumokról szóló hírek helyett pörgős videóval népszerűsíti magát a Debreceni Egyetem – a hallgatói önkormányzat csöppet sem szokványos módon ismerteti meg a végzős középiskolásokkal a 2010-es gólyatábort.

1 2 3 4 5 6