Nyelvtanulás Szabó Fruzsina

Még jól is jöhet a Netflix-függőség, ha nyelvvizsgára készültök

Elolvasom

Van, hogy órákra a képernyő előtt ragadnak, egymás után darálva kedvenc sorozatuk részeit - tízből hat Netflix-felhasználó így néz sorozatokat. A "binge-watching" veszélyes lehet, ha éppen vizsgákra/érettségire kellene tanulni, de ha a nyelvvizsgára készültök, a sorozatfüggőség akár jól is jöhet. Egyre több nyelvtanár gondolja úgy, hogy a Netflix (és a többi, hasonló szolgáltatás) kifejezetten jó eszköz lehet a nyelvtanuláshoz. Csak okosan kell használni.

Nyelvtanulás Szabó Fruzsina

Miért kell minden diplomához B2-es nyelvvizsga? Többen lazítanának az egyetemi szabályokon

Elolvasom

Ideje lenne módosítani a diplomák kiadásának nyelvvizsga-követelményein, bizonyos szakokon elegendő lenne a B1-es vagy akár az A2-es nyelvvizsga is – véli az egyik legjelentősebb nemzetközi nyelvvizsgarendszer magyarországi központjának vezetője. Nincs egyedül a véleményével, legutóbb az Állami Számvevőszék vetette fel, hogy érdemes lenne megvizsgálni, milyen szakterületeken lehet „magas szinten és eredményesen” dolgozni nyelvtudás nélkül.

Nyelvtanulás Csik Veronika

25 ezer diploma ragadhat benn az egyetemeken, ha nem lesz újabb nyelvvizsga-amnesztia

Elolvasom

Idén is adjanak nyelvvizsga-amnesztiát a végzős egyetemistáknak és főiskolásoknak – ezt javasolja az innovációs minisztériumnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet becslése szerint akár 25 ezer diploma is bennragadhat a nyelvvizsga hiánya miatt, a hallgatók egy része ugyanis nem tudta megszerezni a bőrkötétes bizonyítványt – márciusban a nyelviskolák és a nyelvvizsgaközpontok is bezártak, sokáig csak online órákat és vizsgákat tarthattak.

1 2 3 4 5 6 7
81