Felsőoktatás Tóth Alexandra

Minden ötödik alapszakosnak meggyűlik a baja a nyelvvizsgával: vajon idén is "felmentést" kapnak?

Elolvasom

Van olyan egyetem, ahol 100 alapszakos hallgató közül 97-en időben megszerzik a diplomához szükséges nyelvvizsgát, míg más intézményekben minden második BA-/BSc-szakosnak meggyűlik a baja a nyelvtanulással – ez derül ki egy friss kutatásból. Tavaly, a koronavírus-járvány első hulláma idején a kormány nyelvvizsga-amnesztiát adott azoknak, akik a bőrkötéses bizonyítvány hiánya miatt nem tudták átvenni diplomájukat. Kérdés, idén is kapnak-e hasonló könnyítést a végzős egyetemisták.

Nyelvtanulás Csik Veronika

Utolsó tartalékaikat élik fel a járvány miatt online oktatásra ítélt nyelviskolák

Elolvasom

Már 2020 tavaszán is komoly veszteséget okoztak a nyelviskoláknak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, idén pedig újra át kellett állniuk online oktatásra. Csakhogy a nyelvtanulók egy része nem szeretne online tanfolyamra járni, ők inkább kivárják, amíg újra hagyományos órákat hirdethetnek meg a nyelviskolák.

Nyelvtanulás Eduline

Három egyszerű tipp, amivel könnyebben mehet a nyelvtanulás

Elolvasom

A nyelvtanulás - főleg friss nyelvtanulóknak és főleg távoktatásban - nem mindig egyszerű. Ha nem vagytok elégedettek magatokkal, elbizonytalanodtatok vagy elkedvetlenedtetek, érdemes lehet elgondolkozni azon, vajon nektek való-e az a módszer, amiben most tanuljátok a nyelvetek. Összeszedtünk három tippet, ami beválhat, ha belefáradtatok a magolásba.

1 2 3 4 5 6 7
80