Közoktatás Edupress

Újra tüntetnek a corvinus egyetem diákjai a szemétlift ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem pesti kampuszán már megkezdődtek a Vásárcsarnok szemetét felszínre hozó szemétlift kialakításának munkálatai. A beruházást ellenző diákok a november 20-án tartott érdekegyeztető fórumon nem kaptak érdemi választ kérdéseikre. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) ismét tüntetést szervez, ezúttal december 17-re, amikor a felszólalások után a kerületi polgármesteri hivatalhoz indul a menet, hogy átnyújtsák nyílt levelüket a polgármesternek - írja az [Origo].

Közoktatás Edupress

Húszéves jubileumát ünnepli a HÖOK

Elolvasom

Húszéves fennállását ünnepli a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Szegeden. December 5-én Ünnepi Közgyűlést, december 6-án pedig Tudományos Konferenciát tart a mozgalom. A találkozó a hallgatói demokrácia és a hallgatói önkormányzatiság 1988 és 2008 közötti időszakát járja körbe, a december 6-án, délután tartott kerekasztal-beszélgetés pedig annak értékeit, erőforrásait taglalja a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatával (SZTE EHÖK) közösen rendezett eseményen.

Közoktatás Eduline

Ki vannak tiltva a rendőrök a kampuszokról

Elolvasom

Az egyetemi kampuszokon jelenleg a belügyminisztérium személyzete biztosítja a rendet, ám mind a tanulók, mind a tanárok panaszkodnak arra, hogy a rendőrök rendre megzavarják az egyetemi életet, még a tudományos ügyekbe is beleszólnak.

Közoktatás Eduline

Nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

Elolvasom

2008. november 13-án az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara nyílt napot tart, melyre a korábbi gyakorlat szerint várhatóan 300-400 középiskolás érkezik az ország minden részéről.

1 2 3 4 5 6