Felsőoktatás Eduline

Megbuktatták a Corvinus HÖK-elnökét

Elolvasom

Tizenkét igen, három nem szavazattal megvonta a bizalmat a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzatának küldöttgyűlése Pálfy Gergely HÖK-elnöktől - közölte a hallgatói önkormányzat a Corvinus Facebook-oldalán.

Felsőoktatás Eduline

A politika is beletenyerelt a szegedi EHÖK elnök ügyébe

Elolvasom

Miután a túlkoros hallgatói elnök, Török Márk sejtelmesen az egyetemi vezetés korrupciós ügyeire utalt, a Párbeszéd Magyarországért feljelentést tett hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújában. A párt szegedi szervezete szerint Töröknek is mennie kell, illetve azt kérik, hogy fedje fel a bizonyítékait.

Felsőoktatás Unyatyinszki György

Ne feledkezzünk meg a túlkoros debreceni EHÖK-elnökről sem

Elolvasom

Körösparti Péter pár éve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy ő lett a HÖOK legidősebb elnöke a DE EHÖK mellett. 12 év höközés után ő biztosan nem folytatja hökös munkáját. Utódja, Bognár István Ádám sem sokáig maradhat, sőt, könnyen lehet, hogy jogszerűen meg sem kezdheti elnöki munkáját.

Felsőoktatás Eduline

Ragaszkodik a szegedi HÖK a túlkoros elnökéhez

Elolvasom

Mint szerdán kiderült, könnyen lehet, hogy távoznia kell a szegedi hallgatói életben 12 éve szerepet vállaló Török Márk EHÖK-elnöknek egy őszi új jogszabály miatt. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szerint viszont még nem járt le Török ideje, bíróságra is mennek, ha kell.

Felsőoktatás Eduline

Évtizedes höközés után léptethetik le a szegedi HÖK-vezért

Elolvasom

Török Márk 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, kisebb megszakításokkal azóta folyamatosan vezető pozícióban volt a hallgatói önkormányzatban. Egy becsempészett törvénymódosítás viszont szeptember óta tiltja, hogy valaki négy év höközés után is maradhasson, őt pedig a szabály érvénybe lépése után választották meg. Minden véget ér egyszer?

Felsőoktatás Eduline

Hungarista szervezet tagja az új hallgatói mozgalom vezetője

Elolvasom

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy új "konzervatív" hallgatói érdekképviseleti szövetség alakult, mint kiderült, a szervezet vezetője tagja a Pax Hungarica szélsőjobboldali szervezetnek, melynek rendezvényén is aktív szereplő volt. Hungarista források ugyanakkor megerősítették, hogy László Balázs szorosabb kapcsolatban áll velük. Szerintük el kell fogadni, hogy a hungarizmus képviseli a normalitást, ezért is álltak László mellé.

1 2 3 4 5 6