Felsőoktatás Edupress

Hol került százezer forintba az egyetemi utóvizsga?

Elolvasom

Van, ahol egyszer sem lehet pótvizsgázni, és van, ahol annyiszor ülnek le a vizsgáztató tanár elé a hallgatók, ahányszor csak akarnak: nem mindegy, hogy melyik ország felsőoktatási intézményébe járunk, a vizsgaidőszakra vonatkozók szabályok ugyanis mindenhol különbözőek.

Felsőoktatás Eduline

Megállapodott a felsőoktatási törvényről Pokorni és Hoffmann

Elolvasom

Szövegszerű emlékeztetőt fogadtak el a felsőoktatási törvényről tartott hétfői egyeztetésen az oktatási kormányzat képviselői és Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke. A felek írásban rögzítették, hogy a felsőoktatás új rendszerének biztosítani kell a minőség javulását, illetve a tanárképzésben vissza kell térni az osztatlan képzéshez.

Felsőoktatás Eduline

Ezentúl nem kell unalmas matekórákon szenvedniük a diákoknak?

Elolvasom

Különleges matematikai-művészeti seregszemlének ad helyet szerdán a Kaposvári Egyetem; a kivételes tanáregyéniségeket, tudósokat és művészeket egyesítő nemzetközi "ÉlményMűhely" Mozgalom nyitott műhelyek és kiállítások sokaságával, ismeretterjesztő előadással és játékos vetélkedővel mutatja be, hogy a matematika tanítása és tanulása örömöt okozó játék, kreatív-művészi kísérletezés is lehet.

Felsőoktatás Eduline

Már 48 ezren tiltakoznak a Facebookon az új felsőoktatási törvény ellen

Elolvasom

Már több mint negyvennyolcezer támogatója van a „Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen” nevű Facebook-csoportnak. A törvénykoncepció bemutatása után pár nappal egy másik csoportot is létrehoztak a közösségi oldalon – a „Támogatjuk a kormány által kijelölt irányt a felsőoktatásban” nevű kezdeményezéshez eddig hatvanan csatlakoztak.

Felsőoktatás Eduline

Nem lehet csak úgy kirúgni az iskolából a verekedő diákot

Elolvasom

Még lopásért és verekedésért sem lehet azonnal elbocsátani a diákokat az általános- vagy középiskolából: ehhez fegyelmi döntés kell, na meg egy másik iskola, ahová „befogadják” a renitens tanulót. Milyen fegyelmezési eszközöket használhat a tanár, kiküldheti-e a tanóráról azt, aki "nem odavalóan" viselkedik és milyen jogai vannak a szülőnek és a diáknak?

Felsőoktatás Edupress

Pálinkás: nem ördögtől való a bolognai rendszer

Elolvasom

Finomítani kellene a tudóstanár kifejezésen, rugalmasabbá kellene tenni az egyetemi kinevezések rendszerét, és az osztatlan képzések visszaállítását is át kellene gondolni Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint, aki november 17-én, a Pedagógus Életpálya Konferencián ismertette véleményét. Figyelmeztette a tanárokat, kíméljék meg magukat az illúzióktól, hiszen aligha elképzelhető, hogy egy agysebész kevesebbet keres, mint egy pedagógus.

1
520 521 522 523 524
552