Felsőoktatás Eduline

Pokorni: elhibázták a bolognai rendszer bevezetését

Elolvasom

Nem lehet visszatérni oda, ahol nyolc éve voltunk, de nem is lehet azt az akarnok mentalitást folytatni, ami az elmúlt időszakban volt jellemző – mondta Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz és a KDNP szinte minden kérdésben egyetért, az oktatás területén van szakmai nézetkülönbség, de ez nem a két párt vitája.

Felsőoktatás Eduline

Hamis diplomával dolgoznak: előbb-utóbb lebuknak a trükközők

Elolvasom

Kétszáz beteget „kezelt”, pedig még az első félévet sem fejezte be az orvosi egyetemen az a 34 éves férfi, aki egy hónapig dolgozott hamis diplomával az egyik romániai kórház sürgősségi osztályán. Több ehhez hasonló esetre derült fény az utóbbi hónapokban: Ukrajnában például több mint harminc magas beosztású állami tisztségviselőt gyanúsítanak azzal, hogy pénzért vásárolták oklevelüket.

Felsőoktatás Eduline

A Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatásra szavaz a Jobbik

Elolvasom

A Jobbik több ponton egyetért a felsőoktatási törvény Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár által bemutatott koncepciójával, amelyhez képest a párt visszalépésként értékeli a javaslat egyes elemeit kritizáló Pokorni Zoltán és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőinek megállapodását.

Felsőoktatás Edupress

Egyetemi hallgatók, akik után kapkodnak a külföldi munkaadók

Elolvasom

A tehetségek felismerésével és pályára állításával együtt jár az agyelszívás kockázata, ezért a doktoranduszok között a legjobbaknak biztosítani kell plusz egy évet kutatásaik befejezésére - mondta el a készülő felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke.

Felsőoktatás Edupress

Hol került százezer forintba az egyetemi utóvizsga?

Elolvasom

Van, ahol egyszer sem lehet pótvizsgázni, és van, ahol annyiszor ülnek le a vizsgáztató tanár elé a hallgatók, ahányszor csak akarnak: nem mindegy, hogy melyik ország felsőoktatási intézményébe járunk, a vizsgaidőszakra vonatkozók szabályok ugyanis mindenhol különbözőek.

1
522 523 524 525 526
554