Felsőoktatás Eduline

Pályakezdők álommunkahelyei itthon és a világban

Elolvasom

A munkáltatók rangsorát összeállító Universum a világ legkiválóbb egyetemeinek diákjait kérdezte arról, mely cégeket tekintik ideális munkáltatónak, vagyis hogy ha választhatnának, hol dolgoznának a legszívesebben. A nemzetközi rangsort 130 ezer brazil, kanadai, kínai, francia, német, indiai, olasz, japán, orosz, spanyol, brit és amerikai diák szavazatai alapján állították össze.

Felsőoktatás Eduline

Drasztikus tandíjemeléstől rettegnek a britek

Elolvasom

Bár hivatalosan csak októberben hozzák nyilvánosságra a kormány javaslatát az egyre nagyobb gondban lévő brit egyetemek finanszírozásáról, a BBC kiszivárgott információkra hivatkozva más most arról ír, hogy a javasolt „gyógymód” a diploma megadóztatása helyett a tandíjak drasztikus emelése lesz. Az előzetes felmérések szerint a változás ugyan nem fogja visszavetni a jelentkezési kedvet, de növeli az esélyegyenlőtlenséget és azt eredményezi majd, hogy az angol diplomások súlyosan eladósodva kezdik meg a karrierjüket.

Felsőoktatás Eduline

A pénz szaga: egyetemek harca az EU-s támogatásokért

Elolvasom

Sok területen pályázhatnak a felsőoktatási intézmények az Európai Unió által adott különböző támogatásokra. Elsősorban az intézmények karbantartására, felújítására, valamint az oktatás színvonalának növelésére, az oktatók képzésére fordítják a megpályázott és elnyert pénzeket.

Felsőoktatás Eduline

Meddig jutottak a 2007-ben végzettek?

Elolvasom

Átlagosan három és fél hónap alatt helyezkednek el és 135 ezer forint nettó fizetésre számíthatnak ma a friss diplomások – írja az ezzel foglalkozó tanulmány. Azok a végzettek akiket megkérdeztünk, még ennél is biztatóbb dolgokról számoltak be.

Felsőoktatás Eduline

Facebook-megvonási kísérlet érdekes erdményekkel

Elolvasom

A közösségi oldalak folyamatos használata növelheti a stresszt, gyengíti a személyes kapcsolatokat és a súlyos függőknél alváshiányt is okozhat - közölte annak az amerikai egyetemnek az igazgatója, ahol kísérleti jelleggel egy hétre blokkolták a Facebook-hozzáférést a diákok számára.

Felsőoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre Dunaújvárosban a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Dunaújvárosban alapít kihelyezett tanszéket a Miskolci Egyetem. Az ISD Dunaferr Zrt. acélipari társaság támogatásával megvalósuló tervekről szeptember 17-énírták alá az együttműködést az intézmény és a társaság vezetői. A tanszék 2011. január 1-jén kezdi meg működését.

Felsőoktatás Eduline

Képek: a dalai láma a CEU-n

Elolvasom

Hétfőn a dalai láma, tíz évvel ezelőtti útjához hasonlóan ellátogatott a budapesti Közép-európai Egyetemre (CEU), ahol az intézmény diákjaival és oktatóival találkozott.

Felsőoktatás Eduline

Bajban vannak a nagy múltú brit egyetemek?

Elolvasom

A világ legjobb 200 egyeteméből 72 az Egyesült Államokban van, a brit intézmények pedig szépen lassan lemorzsolódnak – így lehetne röviden összefoglalni a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat most publikált egyetemi rangsorát. Igaz, alig egy hete egy másik cég, amely korábban a brit lappal közösen készítette el a listát, még egészen más rangsorral rukkolt elő.

Felsőoktatás Eduline

Támadják a Szingapúrban terjeszkedő Yale-t

Elolvasom

A világ egyik legjobb egyetemének tartott Yale a Szingapúri Egyetemen alapít a saját neve alatt futó bölcsészkart, amit habár az ázsiai kormány finanszíroz, állítólag ígéretük van arra, hogy semmiféle politikai nyomás nem fogja érni az ott folyó oktatást.

Felsőoktatás Edupress

Költségvetési felügyelőt rendeltek ki a Műegyetemre

Elolvasom

Költségvetési felügyelőt rendelt ki szeptember 15-ei hatállyal a kormány többek között a BME-hez, Matolcsy György júliusi gazdaságpolitikai csomagja szerint az intézmény gazdálkodását és számláinak ellenőrzését végzi majd a felügyelő. A miniszter korábban elmondta: Franciaországban 20-25 százalékos megtakarítást értek el a felügyeleti hálózat bevezetésével - írja az origo.hu.

Felsőoktatás Edupress

Egy hónap múlva kezdődik a keresztféléves jelentkezési időszak

Elolvasom

Egy hónap múlva kezdődik a keresztféléves jelentkezési eljárás, az érdeklődők október 15-től pályázhatnak a meghirdetett szakokra. Egy hónapos jelentkezési időszakot követően január közepén derülnek ki a ponthatárok, és így az is, hogy ki kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait februárban. A tavalyi eljárás során mintegy hatezer jelentkezőből 4585 főt vettek fel az egyetemek és főiskolák keresztféléves képzéseire.

Felsőoktatás Edupress

A hálapénz miatt nem engedik a műtőasztalhoz a szakorvosjelölteket?

Elolvasom

Új jogszabállyal orvosolnák a magyarországi szakképzés bajait a rezidensek, amelynek eredményeként gyakornoki éveik alatt több időt töltenének betegellátással - olvasható a Magyar Hírlapban. A rezidens szövetség elnöke szerint több sebből vérzik a mostani rendszer, a szakorvosjelöltek például vélhetően a hálapénz intéménye miatt nem tudják kipróbálni magukat "élesben".

1
524 525 526 527 528
548