Felsőoktatás Eduline

"Lesznek olyan kéréseink, amelyekből nem engedünk" - interjú Körösparti Péter HÖOK-elnökkel

Elolvasom

Vannak kéréseink, amelyekből az egyeztetéseken sem fogunk engedni – mondta az új felsőoktatási törvény vitairatáról Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, aki az Eduline-nak adott interjújában úgy fogalmazott, az egyetemi és főiskolai szenátus átalakításáról szóló terveket olyan professzorok dolgozták ki, akik soha nem vezettek még felsőoktatási intézményt.

Felsőoktatás Eduline

Új felsőoktatási törvény: csitul a vita Pokorni és az oktatási tárca között

Elolvasom

A felsőoktatás átalakításáról szóló alapelvekben és a közös célokban megállapodott Pokorni Zoltán Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel hétfői budapesti megbeszélésükön. Az oktatási bizottság fideszes elnöke közölte: a megállapodás szövegszerű változtatását várhatóan még a héten nyilvánosságra hozzák. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint jó esély van arra, hogy egyetértésre jussanak a felek a szakmai kérdésekben. A találkozón szóba került a jövőbeni egyeztetés kérdése is.

Felsőoktatás Eduline

Külföldi ösztöndíjlehetőségek hallgatóknak Szíriától Egyiptomig

Elolvasom

A hagyományos európai tanulmányi lehetőségek mellett többek között India, Kína, Izland, Írország közül választhatnak az egyetemi hallgatók, kutatók, ha külföldi résztanulmányokat, vagy tudományos munkát terveznek. A legfrissebb ösztöndíj-lehetőségek között szerepel az Európai Űrügynökség által meghirdetett tanulmányi lehetőség is.

Felsőoktatás Eduline

Jövőre sem felvételizhetnek magyarból a diákok Kárpátalján

Elolvasom

A magyar iskolákban érettségizőket hátrányosan érintő rendelkezésekkel fogadta el az ukrán oktatási minisztérium a 2011. évi felsőoktatási felvételi szabályzatot - a magyar anyanyelvű diákoknak is ugyanazt az érettségi tesztet kell megírniuk ukrán nyelvből és irodalomból, mint az ukrán anyanyelvá végzősöknek, magyarból azonban továbbra sem lehet majd emelt szintű érettségit tenni.

Felsőoktatás Eduline

Videó: dühös hallgatók verték szét az irodaházat

Elolvasom

Valósággal megostromolta és egy időre megszállta a kormányzó brit Konzervatív Párt központjának is otthont adó londoni irodaházat az egyetemi tandíj felső határának meredek emelése ellen tüntető tömeg szerda este. Az erőszakcselekményekbe torkolló megmozdulásnak több sérültje volt, és a Scotland Yardot saját főparancsnoka is bírálta az elégtelennek bizonyult rendőri készültség miatt.

Felsőoktatás Eduline

Megéri 15 millió forintot fizetni egy diplomáért?

Elolvasom

Több tízezres, időnként erőszakba torkolló tüntetés volt szerda délután Londonban a kormányzó Konzervatív Párt központjának is otthont adó belvárosi irodakomplexum előtt az állami egyetemek által kiszabható tandíj felső határának meredek emelése ellen. Érvek és ellenérvek – mennyit kell majd fizetnie a brit hallgatóknak?

Felsőoktatás Eduline

Tízezreket fizetnek a hallgatók: jogosan szednek pénzt az egyetemek?

Elolvasom

Tartsd be a határidőket – ez az egyik legfontosabb tanács, amelyet egy elsőéves hallgatónak meg kell jegyeznie a beiratkozáskor. Nem véletlenül: aki megfeledkezik különböző dátumokról, nem teljesíti a felvett krediteket, netán többször is pótvizsgázni kényszerül, ne csodálkozzon azon, ha fizetési felszólítást kap a felsőoktatási intézménytől. Aki pedig nem egyenlíti ki időben a tartozását, nem mehet vizsgázni – így a féléve, sőt a hallgatói jogviszonya is veszélybe kerülhet.

1
526 527 528 529 530
555