Felsőoktatás Eduline

Bizarr felvételi kérdések az egyetemeken

Elolvasom

A Coronation Street című brit szappanopera elemzése, egy eddig nem létező hangszer hangjának körülírása, valamint a hősök és az őrültek közötti különbség megfogalmazása: többek között ilyen – némiképp bizarr – feladatokkal kellett megbirkózniuk az Oxfordra felvételiző diákoknak az elmúlt években.

Felsőoktatás Eduline

Új felsőoktatási törvény: sok a bizonytalanság

Elolvasom

Ember- és erkölcsközpontú nevelés, csökkenő államilag finanszírozott keretszámok a legnépszerűbb szakokon, limitált vizsgalehetőségek. Néhány kiszivárgott elem az új felsőoktatási törvényből, ami körül viszont még nagyon sok a bizonytalanság. A múlt héten lezajlott VII. Országos Oktatási Konferencián a jövőbeni hangsúlyokat és a változásokat elemezte Antal János, a Vállalkozási Főiskola főigazgatója és Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora.

Felsőoktatás Eduline

Fejcserék a Diákhitel Központnál

Elolvasom

A Diákhitel Központ Zrt.-nél két új vezérigazgató-helyettest neveztek ki: Lovas Attilát, aki az üzleti területet irányítja, és Nagy Zoltánt, aki a jogi és IT feladatokat tartja kézben - áll a központ által kiadott közleményben.

Felsőoktatás Eduline

Mégiscsak megéri diplomásnak lenni?

Elolvasom

A magas tandíj, a futószalagon "gyártott" diplomások, a felsőoktatás színvonala vagy a diplomás-munkanélküliség miatt újra és újra fellángol a vita azzal kapcsolatban, hogy nem értékeljük-e túl ezt a papírt, viszontláthatjuk-e valaha azt a pénzt, amit az évek során belefektettünk.

Közoktatás Edupress

Lesújtó jelentés a román oktatás színvonaláról

Elolvasom

Az elmúlt nyolc évben Romániában az általános iskolások száma egyharmaddal esett vissza, a középiskolásoknak pedig csak a 60 százaléka iratkozik be a felsőoktatásba - derült ki a napokban egy, a román parlament elé terjesztett lesújtó jelentésből.

Felsőoktatás Eduline

Akik eltitkolják a diplomájukat

Elolvasom

Az állam 12 ingyenes félévet biztosít a felsőoktatásban, ami jó esetben egy bachelor és egy master képzésre is elég. Ha 2010 előtt kezdtünk, a második BSC, vagy MA képzésért azonban fizetni kell, már persze ha bevalljuk az előzőt. Nehéz ugyanis ellenőrizni, hogy kinek milyen diplomája van, és azt milyen finanszírozási formában szerezte, pedig sokan lehetnek államilag finanszírozott helyeken olyanok is, akiknek már rég nem ott lenne a helyük.

Felsőoktatás Eduline

Hárommilliárd forintos fejlesztés az ELTE-n

Elolvasom

Hárommilliárd forintos fejlesztési program indult az ELTE-n, az Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE elnevezésű program célja az intézmény nemzetközi versenyképességének megerősítése az oktatás és kutatási minőség, személyi és szervezeti feltételeinek javításával.

Közoktatás Edupress

Államosítaná az oktatást a kormány

Elolvasom

Az egészségüggyel egyetemben az oktatást is államosítaná Orbán Viktor miniszterelnök, ezért a kormány tárgyalásokat kezdeményez minden nagyobb önkormányzattal az általuk működtetett közszolgáltatások sorsáról - olvasható a nol.hu-n. Míg egyes vélemények szerint az alapfokú oktatás az önkormányzatoknál van a legjobb helyen, addig a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint egyenként kell áttekinteni, hogy mely közszolgáltatásokat célszerű állami kézbe venni.

1
528 529 530 531 532
554