szerző:
MTI

David Bowie brit énekes és előadóművész kulturális hatását fogja vizsgálni egy október végére kitűzött egyetemi...

David Bowie brit énekes és előadóművész kulturális hatását fogja vizsgálni egy október végére kitűzött egyetemi konferencia Írországban. A Strange Fascination? A Symposium on David Bowie (Különös vonzerő? Tudományos tanácskozás David Bowie-ról) címen meghirdetett konferenciának az írországi Limericki Egyetem ad otthont.

A rendezvény a Changes című híres Bowie-sláger megjelenésének negyvenedik évfordulóját ünnepli. A dal, amely eredetileg a Hunky Dory című albumon látott napvilágot, 1972 januárjában jelent meg kislemezként.

Az október 26-án kezdődő háromnapos konferencián az énekes, előadó, színész és művész Bowie hosszú és változatos karrierje, valamint a popkultúrához való hozzájárulása lesz a téma - adta hírül a BBC News.

Eoin Devereux, a rendezvény társszerzője szerint a konferencián új-zélandi, ausztrál és amerikai Bowie-szakértők értekezései is terítékre kerülnek. Az egyetem korábban hasonló konferenciák keretében vizsgálta Steven Patrick Morrissey és Harry Potter kulturális hatását.

A konferenciától függetlenül a londoni Victoria & Albert Museum márciusban nyitja meg a David Bowie Is című kiállítást. A kézzel írt dalszövegeket, eredeti fellépő ruhákat, díszleteket és a 65 esztendős előadó saját hangszereit felvonultató kiállítás lesz az énekes munkásságának szentelt első nemzetközi retrospektív tárlat.