szerző:
Eduline

Shon Hopwood 37 éves, két gyereke van, és két éve a University of Washington jogi karára jár.

University of Washington: a börtönből egyenesen a jogi karra vezetett az útja egy férfinak
©

Shon Hopwood 37 éves, két gyereke van, és két éve a University of Washington jogi karára jár. Pedig nem átlagos hallgató: bár most senki nem mondaná meg róla, tíz évet ült börtönben bankrablásért – írja a The Seattle Times.

„Azok, akik régebben közel álltak hozzám, most csak rázzák a fejüket, és nem hiszik el, hogy jogot tanulok” – mondja nevetve a másodéves diák. Shon Hopwood nemrég könyvet írt az életéről Law Man címmel.

A férfi ráadásul elnyerte az egyetem egyik ösztöndíját, amit csak azok a hallgatók kaphatnak meg, akik vállalják, hogy a diploma megszerzése után legalább öt évig a közszférában dolgoznak jogászként. Cserébe egy fillért sem kell fizetniük a képzésért.

„Shon Hopwood korábban nagyon rossz döntéseket hozott, de most már jó útra tért. Ezt az ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik elkötelezett hívei az igazságszolgáltatásnak. Ő ott volt, és közelről megtapasztalta a működését” – magyarázta Michele Storms, az ösztöndíjprogram egyetemi vezetője. Drogdíler diákokat buktatott le az álruhás rendőr – összefoglalónkat itt olvashatod.