Felsőoktatás Eduline

Hány hónap után találnak állást a diplomás pályakezdők?

Elolvasom

Minden második hallgató továbbtanulna az alapképzés elvégzése után, több mint negyedük akár külföldi kurzusokon is részt venne. Tízből heten a diploma megszerzése után is szakterületükön helyezkednének el, ugyanakkor a hallgatók kétharmada már a diploma megszerzése előtt, de legkésőbb három hónapon belül állást talált – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) kutatásából.

Felsőoktatás Eduline

Lefagy, kidob, elérhetetlen? Így használd az ETR-t és a Neptunt

Elolvasom

Több tízezren használják, sokak számára mégis szitokszónak számít: az ETR, a Neptun és az ETN – elvileg – a tanulmányi ügyintézést könnyítené meg, ennek ellenére aligha van olyan egyetemista vagy főiskolás, akinek ne okozott volna már gondot a tantárgyfelvétel vagy éppen a vizsgákra való jelentkezés. Utánajártunk, mi okozhatja a webes tanulmányi rendszerek hibáit, és mire lehetne még használni az ETR-t és Neptunt.

Felsőoktatás Eduline

Az 5 legbizarrabb nevű egyetemi szak 2010-ben

Elolvasom

Érdekes dolgokat mindenki tanul az egyetemen, azt viszont csak kevesen mondhatják el magukról, hogy különleges szakra is járnak. Furcsa és rendhagyó képzések mindenesetre vannak, és mi most össze is gyűjtöttük a 2010-es év legjeit a zeneteoretikától a védelmi vezetéstechnikai rendszerszervezésig.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemi vesztegetési botrány: a rektor hisz Repa ártatlanságában

Elolvasom

A Somogy megyei önkormányzat és a Kaposvári Egyetem továbbra is bízik Repa Imre professzorban, a Kaposvári Egyetem rektor-helyettesében, a megyei önkormányzat Kaposi Mór Oktató Kórházának főigazgatójában, akit sajtóinformációk szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdasági főigazgatója és társai ellen indított nyomozással összefüggésben.

Felsőoktatás Eduline

Öt egyetem, ahol a végzősök többsége azonnal állást talál

Elolvasom

Az Egyesült Királyság frissdiplomásainak elhelyezkedési esélyeire is negatív hatással volt a gazdasági válság - legalábbis a legfrissebb jelentések szerint. Bár a helyzet nem súlyos, átlagosan mégis hetven hallgató verseng egy pozícióért, és minden tizedik állás nélkül marad. A tavaly évben végzettek közül összesen 18 800 diák jutott erre a sorsra. Talán éppen azért, mert nem a legjobb egyetemen végeztek.

Felsőoktatás Eduline

Melyik egyetem a felsőoktatási rangsorok abszolút sztárja?

Elolvasom

Anglia második legidősebb egyeteme a Cambridge, mely nemcsak az egyik legrangosabb és leggazdagabb egyetem a világon, de a felsőoktatási rangsorok állandó szereplője is. A brit QS rangsorban idén először nem a Harvard, hanem a Cambridge szerezte meg az első helyet, de a Times listáján is a legjobb tízben végzett. Az 1209-ben alapított egyetemnek nyolcvannyolc Nobel-díjasa van, összesen tizennégy brit miniszter koptatta itt a padokat, de a végzettek között van a színész Hugh Laurie is.

1
521 522 523 524 525
561