Közoktatás Eduline

PSZ: Nem lesz népszavazás a közoktatásról

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottsága még nem döntött a PDSZ visszafogadásáról, feszülten készülnek a kormánnyal való következő egyeztetésre. Az EMMI egy javaslattal állt elő a PSZ számára, mely ismét nem fedi teljesen a pedagógusok 25 pontos követelését. A népszavazási dömping is részben elvonta a figyelmet a közoktatástól, de a PSZ nem tervez népszavazást indítani a közoktatásról.

Közoktatás Eduline

Kiterítette a lapokat a kormány, ezt ajánlják a tiltakozóknak

Elolvasom

Tegnap kikerült az EMMI oldalára egy megállapodás tervezet, melyet a Pedagógusok Sztrájkbizottságának nyújtanak be. Nem olyan meglepőek azok a pontok, amikben engedne a kormány, de a 25 pontos követeléseket a konkrétumok nem fedik teljesen. Ráadásul több fontos követelésre nem adott konkrét ígéretet a tárca. Nem is hatotta meg a PSZ-t a tervezet, már mérik a sztrájkkészültséget.

Közoktatás MTI

Van, ahol a tanárok háromnegyede sztrájkolna: levelet írtak Orbán Viktornak

Elolvasom

Alulfinanszírozott, túlcentralizált és bürokratizált a köznevelés, nincs tekintettel a gyerekekre, van iskola, ahol már a tanárok háromnegyede sztrájkolna, és vannak, akik harmadik hónapja nem kaptak fizetést - derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) fórumán Budapesten szombaton elhangzott felszólalásokból, melyek alapján a szervezet levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Közoktatás MTI

PSZ: bőven van probléma a közoktatásban

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a kormány - ígéretéhez híven – jogszabályban rögzítette a szakszervezetek elvárásait a sztrájkbizottsági megállapodás alapján, a gyakorlatban azonban ez nem mindig valósult meg.

1 2 3 4