szerző:
Eduline

A PDSZ szerint csaknem ezer óraadó pedagógus még pénteken sem kapta meg a novemberi fizetését, holott Lázár János azt mondta, csütörtökig mindenki megkapja.

 

©
Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, tudomása szerint csaknem ezer megbízási szerződéses óraadó tanár még 11-én sem kapott bért. A tanári bérek késedelméről itt írtunk.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, legkésőbb aznap minden közalkalmazottnak megjön a novemberi bére. Mendrey a lapban erre úgy reagált, hogy nem tudnak mit kezdeni Lázár ígéretével, mert a kollektív szerződés szerint legkésőbb 5-ig meg kell érkezni az előző havi fizetésnek.

Árva János, a Magyar Köztisztviselői, Közalkalmazotti és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke Mendreyvel szemben úgy tudja, hogy 10-ig minden közalkalmazottat kifizettek.

Galló Istvánné, a másik nagy pedagógus szakszervezet, a PSZ elnöke a Hír TV-ben csütörtökön arról beszélt, hogy Pest megyében egyesek szeptember óta nem kaptak fizetést.