Közoktatás Eduline

Már olyan "tanárt" is felvennének egy pécsváradi iskolába, aki egy évet elvégzett a tanárképzőn

Elolvasom

Legalább 1300 álláshely betöltetlen a Klebelsberg Központ által fenntartott iskolákban, hetente több tízezer tanórát csak a túlóráztatással tudnak megtartani - írja a Népszava, amely szerint egy pécsváradi általános iskolába már olyan tanárt is felvennének, akinek még nincs képesítése, de legalább egy évet elvégzett a tanárképzőn

Közoktatás Nagy Barnabás

Nem tudnak mit kezdeni a 9 osztályos általános iskola tervével az érdekvédők

Elolvasom

Bár a tegnapi kerekasztal után ismét kicsivel többet tudunk a kilencosztályos általános iskola tervéről, egy sor nagyon fontos részlet még ismeretlen a nyilvánosság előtt. Az oktatásban működő érdekképviseleteknél sem tudnak egyelőre érdemi véleményt megfogalmazni a javaslatról, és egy újabb egyeztetések nélküli átalakítástól tartanak.

Közoktatás Eduline

PSZ: Még szerencse, hogy nem a miniszterek tanítanak

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nem teljesültek maradéktalanul azok a megállapodások, melyekért az idén sztrájkoltak a tanárok. A PISA-felmérés kapcsán attól tart, hogy a következő felmérés hasonlóan rossz eredményeket hoz majd, ha nem rosszabbat.

Közoktatás Eduline

Több ezer ápolóval tüntettek együtt Pukliék

Elolvasom

A magyar egészségügy helyzete miatt fejezték ki elégedetlenségüket demonstrálók péntek este a budapesti Kossuth téren. Az Országház és a villamossínek közötti részt megtöltötték a demonstrálók, többnyire egészségügyi dolgozók és szimpatizánsok, utóbbiak közül a legtöbben a Tanítanék Mozgalom felhívására érkeztek.

Közoktatás eduline/mti

És azt hallottátok, hogy Magyarországon erős az oktatási lobbi?

Elolvasom

A magyar gazdaságnak több szakmunkásra, technikusra van szüksége - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kedden a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Friedrich Ebert Alapítvány közös szakképzési konferenciáján Budapesten. Demján Sándor az "erős oktatási lobbitól" tart. Persze nem biztos, hogy lobbitevékenység kell ahhoz, hogy valaki diplomát akarjon szerezni, elég ha utánanéz a várható fizetésének.

Közoktatás eduline/mti

Alkotmánybírósághoz fordulhat a PSZ

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az állami intézményfenntartás átszervezésével a lényeg továbbra sem változik: ezentúl is központi lesz az irányítás és a finanszírozás. A differenciált béremelés miatt Alkotmánybírósághoz fordulhatnak. A PSZ értékelte a tanévet.

1 2 3 4