Közoktatás Eduline

Az érettségi sérthetetlen, kivárnak a szakszervezetek

Elolvasom

A pedagógusok sztrájkbizottsága az érettségikre tekintettel kivár a kormány lépésére, hogy a sztrájkot követően engednek-e álláspontjukból és megegyeznek-e a tiltakozókkal az oktatási rendszer reformjáról. A szakgimnáziumi képzés átalakítása és a természettudományos tárgyak megnyírása viszont csak olaj a lobogó tűzre.

Közoktatás Nagy Barnabás

"A rendszerváltás óta most vannak a legrosszabb helyzetben a pedagógusok"

Elolvasom

Ma nagyon nehéz demokráciára nevelni az iskolákban, mivel maguk az iskolák sem demokratikusak. Az oktatáspolitikával is gondok vannak, de a pedagógia is komoly válságban van Magyarországon – ezt tudhattuk meg egy tegnapi rendezvényen, ahol szakértők és politikusok vitáztak, vagy vitáztak volna, de a hazai oktatás borzasztó állapotában meglehetősen nagy volt az egyetértés.

Közoktatás eduline/mti

Nem tárgyalt a kormány a Tanítanék Mozgalommal

Elolvasom

Bár napokon keresztül ment az egyeztetés a kormánnyal a Tanítanék Mozgalom, illetve a Civil Közoktatási Platform részéről, hogy kedden érdemi tárgyalásokba kezdjenek, a kormány végül nem reagált a meghívásra és nem is jelent meg a jelzett helyen és időpontban. A civilek kockás körök megalakítására kérték a pénteken tiltakozókat.

Közoktatás eduline/mti

Két napon három tiltakozást tartanak a tanárok

Elolvasom

A pedagógusok érdekvédelmi szervezetei szerdán a cselekvések összehangolásáról határoztak, de egyelőre mindegyik fél a saját tilatkozási időpontja mellett foglalt állást. Ami biztos, hogy április 15-én és 20-án is sztrájkolnak a tanárok.

1 2 3 4