Közoktatás MTI

Levelet ír az oktatási államtitkár: készülnek a változások

Elolvasom

Jövő héten levélben tájékoztatják az önkormányzatokat az intézmények működtetésének átvételi menetrendjéről - mondta az oktatási államtitkár kedden, egy budapesti háttérbeszélgetésen. Állítólag decemberig már megvan a működtetésre szánt összeg, és az is kiderült, mikor lép életbe az új alaptanterv.

Közoktatás Eduline

Magyarosan sikerült a Nemzeti Tanévnyitó

Elolvasom

Hagyományosan szörnyen unalmas volt a VII. sorszámmal is jelzett kormányzati tanévnyitő az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. Ennek megfelelően röpködtek a Gárdonyi-idézetek, az "új év, új kezdet" frázisok, az egytelen színt a diákok jelentették az ünnepségen.

Felsőoktatás eduline/mti

Emelnék a kutatók fizetését, csak hogy itthon maradjanak

Elolvasom

A kormány dolgozik azon, hogy minél több fiatal kutatót tudjon Magyarországon tartani, ahogyan a felsőoktatási dolgozók további illetményemelésének kidolgozása is folyamatban van - mondta Palkovics László akadémikus, oktatási államtitkár csütörtökön Szegen a fizikusok vándorgyűlésén.

Közoktatás Eduline

Néhány héttel a tanév előtt piszkálja meg az állam a tanterveket

Elolvasom

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet javaslatai alapján el lehet térni a Nemzeti Alaptantervtől és a kerettantervben meghatározottaktól. Nem lesz sok ideje a tanároknak a felkészülésre, augusztusban készülnek csak el az ajánlások. Akár a tananyag harmadát is elhagyhatják majd a tanárok, de komoly felelősséggel.

Közoktatás MTI

Koala a szikszói iskolákban

Elolvasom

Szikszó egyházi és állami fenntartású általános iskoláiban kezdődik meg a következő tanévben, az országban elsőként az egri Eszterházy Károly Egyetem (EKE) által kidolgozott komplex oktatási alapprogram, a Koala - jelentette be Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.

Közoktatás Eduline

Vendégtanulók: A PDSZ szerint a diákokon kísérletezik a kormány

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában vázolta, hogy szeptembertől vendégtanulóként kell két iskola között ingáznia azoknak a diákoknak, akik a szakgimnáziumukban oktatott természettudományos tárgy mellett másikból is szeretnének érettségizni. A földrajzi és logisztikai akadályok, valamint az iskola és a tanár munkakörének határai miatt ezt megoldhatatlan feladatnak látja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Közoktatás Unyatyinszki György

Palkovics: Jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva

Elolvasom

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjúból. Az összevont, új természettudományos tárgy kidolgozása a tanárok feladata lesz. Az államtitkár egyértelmű sikerekről beszélt az oktatás finanszírozása kapcsán, úgy véli, hogy a jövőbeli működésben sem lesz hiány. Az önkormányzatokkal közös rendszer felszámolása is tiszta viszonyokat teremt szerinte, így elégedetlenség esetén egyértelműen az állam ellen lehet tüntetni.

Közoktatás Eduline

Iskolák között ingázhatnak a középiskolások, ha érettségizni akarnak

Elolvasom

A természettudományos tárgyak szakgimnáziumi összeolvasztása miatt aki fejlődni akar, az vendéghallgatóként más iskolába kell majd menjen a rendes órái mellett - összegezhető Palkovics László által portálunknak adott interjújából. Az államtitkár fontosnak tartaná, hogy a sportklubokra érvényes TAO-adókedvezményt kiterjesszék a felsőoktatásra is, hogy több forrás legyen a rendszerben.

1
7 8 9 10 11
16