Felsőoktatás MTI

Felsőoktatási államtitkár: megvizsgálják a szakok létjogosultságát

Elolvasom

Nem csak a kormányzati akarat van meg a felsőoktatás reformjához, de a gazdasági szakemberek is úgy látják, hogy a mostani rendszer gátja a versenyképes szakemberek fejlődésének, az intézmények pedig hosszú idő után közösen túllépnének már a mostani állapoton - erről Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára beszélt a Napi Gazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában.

Felsőoktatás Eduline

Jön a feketeleves: már szeptemberben megszűnhet több egyetemi szak

Elolvasom

Akár teljesen kiszállhat az állam a közösségi főiskolává alakuló intézmények fenntartásából, hiszen ezek nem az állam vagy a nemzetgazdaság érdekeit szolgálják, hanem a helyi igényeknek képeznek szakembereket – mondta a Magyar Nemzetnek az új felsőoktatási államtitkár. Palkovics László szerint a továbbiakban egyházaknak, civil szervezeteknek, önkormányzatoknak vagy cégeknek kellene felelősséget vállalni ezekért a főiskolákért, akár tulajdonosként, akár működtetőként.

Felsőoktatás MTI

Így szabnák át a felsőoktatást: több tucat szak szűnhet meg?

Elolvasom

A felsőoktatási államtitkár szerint nem politikai komisszárokat küldenek ősztől a felsőoktatási intézményekbe a kancellári rendszer bevezetésével, hanem az egyes egyetemek, főiskolák profiljának megfelelő szakembereket keresnek majd. Közölte: várhatóan nyár végén ülhet össze a Felsőoktatási Kerekasztal, és a felsőoktatási alapszakok számában jelentős csökkenés várható.

1
10 11 12 13 14 15 16