szerző:
Eduline

Mondhat bármit Palkovics László államtitkár, az iskolaigazgatók szerint nem kaptak úgy és annyi mozgásteret, mint ígérték nekik.

©

Egy sajátos üzengetés kezd ismét kialakulni az iskolák vezetői és az oktatási államtitkárság, illetve a Klik között. A Magyar Nemzet számolt be a napokban Pölöskei Gáborné, a Klik vezetőjének eladásanyaga alapján, hogy távolról sem élvezhetnek annyi szabadságot az iskolaigazgatók, mint remélték, illetve mint ígérték nekik. Ennek fajsúlyos része az iskola költségvetésének megtervezése.

Ezt Palkovics László nyomatékosan cáfolta, szerinte az igazgatónak folyamatos rálátása van iskolája költségvetésének évközi alakulására. A Klik közleményben jelezte, hogy teljes félreértésen, illetve tájékozatlanságon alapulnak a sajtóhírek.

A MN ezért ismét az iskolaigazgatkhoz fordult, hogy milyen tapasztalataik vannak eddig a tanévről. Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója például elmondta, hogy komoly egyeztető szándékot nem fedezett fel a Klik részéről, nem volt érdemi beleszólása a költségvetés elkészítésébe. A Klik egy igazgatóknak szánt értekezleten jelezte, hogy mire és hogyan költik el a pénzt. Pukli állításait megerősítette Turcsik Viktor, a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója is, hozzátéve, hogy bár már zajlik a tanév, még az előirányzatot sem látta.