Campus life Eduline/MTI

Nem létező politikussal verte át a Twittert egy 17 éves diák

Elolvasom

Egy amerikai tinédzser unalmában állította össze egy nem létező politikus Twitter profilját, amit a közösségi oldal ellátott azzal a kék pipával, amellyel a hiteles profilokat jelölik. A profil tulajdonosa azt hirdette, hogy kongresszusi mandátumért száll versenybe a 2020-as amerikai törvényhozási választásokon.

Felnőttképzés Eduline

Már most azon dolgoznak, hogy ne főzze meg a robot a macskát

Elolvasom

Hogyan gondolkodnak a robotok? Megfőznék a macskát, ha elfogyna otthon a hús? Na és mit tenne az önműködő autó, ha egy gyerek esne elég egy alagútban? Lehet-e a gépeket emberi viselkedésre tanítani? Nem tűnnek még időszerű kérdéseknek, de valójában minél előbb válaszokat kell találni rájuk.

Felnőttképzés Eduline

Felszabadítható-e egy háztartási gép? A legjobb robotos filmek, amiket látnotok kell

Elolvasom

A mestersége intelligenciák annyira foglalkoztatják az emberiséget, hogy már a filmkészítés hajnalán vászonra vitték őket. Azóta számtalan alkotásba kerültek bele a robotok, köztük nehezen érthető, filozofikus filmekbe, látványos akciókkal operálókba, és szórakoztató művekbe is. Ez az a hét robotos film, amit szerintünk mindenképp érdemes megnéznetek.

Közoktatás Edupress

24 órás Programozási Versenyt rendeztek Veszprémben

Elolvasom

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara (MIK) harmadik alkalommal hirdette meg 24 órás Programozási Versenyét az intézmény hallgatói számára. Április 1-2-án Veszprémben a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét csapatmunkában, a téma pedig a gazdasági válsághoz kötődött: a diákoknak olyan informatikai rendszert kellett kidolgozniuk, amely segíti a szervezetek logisztikájának olcsóbbá tételét - közölte az egyetem az Edupress-szel.

Közoktatás Eduline

Informatika Államvizsga tételek

Elolvasom

Számítógépes hálózatok, mesterséges intelligencia, alakzatfelismerés, hálózat adminisztráció, hálózatépítés, web programozás - itt készült: KF - terjedelem: 8 fájl kb 100 oldal