Felsőoktatás Eduline

Létrejött az első egyetemi viccpárt

Elolvasom

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói önkormányzatának gúnyos alternatívájaként jött létre a Belus Szövetség, amely cenzúrát és a személyi kultusz kiépítését ígéri a hallgatóknak.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: a központi ponthatároktól a tanári fizetésekig

Elolvasom

Nehezebb lesz bekerülni 25 népszerű képzésre 2015-ben: az eddigi 16 helyett ugyanis ezeken is központi ponthatárt húztak. Mégsem emelkedik januártól a tanárok fizetése, mivel felülírták azt a szabályt, amely a béreket a minimálbér változásához kötötte. Összegyűjtöttük a tudnivalókat az új duális képzésekről, és megnéztük azt is, hogyan élhetitek túl a vizsgaidőszakot. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás MTI

Visszacsapott a HÖOK: a "pártállamot idézi" a Kehi javaslata

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a pártállamot idézi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) hallgatói önkormányzatok működését érintő javaslata, amelyet antidemokratikusnak és kirívóan aggasztónak tartanak. Ezt Körösparti Péter HÖOK-elnök közölte szerdán az MTI-vel.

Felsőoktatás MTI

Vége a dalnak? Odacsapna a hallgatói önkormányzatoknak a Kehi

Elolvasom

A diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben maximalizálná a hallgatói önkormányzat (HÖK) részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét - számol be a Magyar Nemzet a birtokába került jelentés alapján.

Felsőoktatás MTI

Mennyi pénzt kapnak a HÖK-elnökök?

Elolvasom

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

1 2 3 4