Felsőoktatás Eduline

Új felsőoktatási törvény: van, amiből nem engednek a hallgatók

Elolvasom

Az államilag finanszírozott hallgatói helyek átgondolatlan szétosztása, az egyetemek és főiskolák jelenlegi finanszírozási rendszere és az oktatás minőségi ellenőrzésének hiánya – ezek a magyar felsőoktatás legkomolyabb problémái a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint, derül ki a szervezet – szerkesztőségünkhöz eljuttatott – problémalistájából és az új felsőoktatási törvény koncepciójához küldött alapelvekből.

Közoktatás Eduline

Nyolc dolog, amit a nyáron meg kell tenned

Elolvasom

Itt a vakáció, ám épphogy letetted a tollad, máris itt van az ősz, ezért érdemes néhány dolgot megtenned annak érdekében, hogy egy szép indiánnyári napon hirtelen ne ébredj szeptember elsejére, és belekezdj egy tíz hónapos kapkodásba.

Közoktatás Edupress

Újra tüntetnek a corvinus egyetem diákjai a szemétlift ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem pesti kampuszán már megkezdődtek a Vásárcsarnok szemetét felszínre hozó szemétlift kialakításának munkálatai. A beruházást ellenző diákok a november 20-án tartott érdekegyeztető fórumon nem kaptak érdemi választ kérdéseikre. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) ismét tüntetést szervez, ezúttal december 17-re, amikor a felszólalások után a kerületi polgármesteri hivatalhoz indul a menet, hogy átnyújtsák nyílt levelüket a polgármesternek - írja az [Origo].

1 2 3 4