Közoktatás Edupress

Nyári terepgyakorlat környezetmérnököknek

Elolvasom

2007 nyarán - mind a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar életében, mind a környezetmérnök képzés során először - a Környezetmérnöki Intézet az iskolán kívüli szakmai gyakorlat részeként ökológiai-természettudományi terepgyakorlatot szervezett a hallgatók számára.

Közoktatás Edupress

oPEn - Gazdasági játékfesztivál a veszprémi középiskolásoknak

Elolvasom

A középiskolások aktív bevonásával szervez társasjátékot szeptember 20-án 14 órai kezdettel Veszprémben a Tudás Sziget Menedzsment Gondolkodó és Gyakorló Műhely: oPEn-GTK címmel. A versenyzőknek több helyszínen, különböző feladattípusokban kell helytállniuk. Egész nap számos játékra és ingyenes koncertekre várják a rendezők az érdeklődőket.

Közoktatás Edupress

Új műszaki képzések indulnak a MÜTF-ön

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája - a Szenátus és a Kuratórium támogató véleményével - megállapodást köt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel a műszaki képzések területén, kezdetben kiemelten a mechatronikai mérnökasszisztens és az energetikai mérnökasszisztens felsőfokú szakképzés területén folytatandó együttműködésre.

Közoktatás Edupress

Vércukormérés és egészségfelmérés a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Pannon Egyetemen egészségnapot rendeznek a cukorbetegség megelőzése érdekében a B épületi aulában szeptember 25-én 10 és 16 óra között. A vércukorszint mérések mellett ingyenes tanácsadás is lesz, valamint csökkentett kalória tartalmú pizza kóstoló, és akinek kedve van, megismerkedhet egy új, dohányzás leszoktató programmal is.

Közoktatás Edupress

Köztársasági ösztöndíjakat adtak át az EKF-en

Elolvasom

Ünnepélyes keretek között, az egri Eszterházy Károly Főiskola tanácstermében adta át az intézmény 29 hallgatójának az idei köztársasági ösztöndíjakat dr. Hauser Zoltán a főiskola rektora és Lőrinczné dr. Thiel Katalin oktatásfejlesztési rektorhelyettes szeptember 18-án.

Közoktatás Edupress

Jó magyar szereplés a fiatal tudósok versenyén

Elolvasom

Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte. Spohn Márton a három I. díj egyikét nyerte el, Buza Dániel István, az Európai Szabadalmi Hivatal legnagyobb elismerését kapta meg különdíjként.

Közoktatás Edupress

Évnyitó az A-ha! programban

Elolvasom

Nagyszabású, ingyenes Évnyitó rendezvénnyel indítja útjára az A-HA! program 2007/2008-as tanévét a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT), szeptember 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Különféle sportolási lehetőségek és olyan népszerű produkciók várják az érdeklődőket kora délutántól estig, mint Lola, Márk, Rockin' RockCats, Dorina, Puskás Peti és a United együttes koncertje.

Közoktatás Edupress

Két díjjal tért haza a MÜTF Helyi Bizottsága

Elolvasom

A Közgazdász Hallgatók Nemzetközi Szervezete, az AIESEC Helyi Bizottság két oklevéllel tért haza az évzáró nyári közgyűlésről. Az okleveleket minden év végén a nemzeti vezetőség ítéli oda azoknak a Helyi Bizottságoknak, amelyek elmúlt éves teljesítményüknek megfelelően több kompetenciát vizsgálva kiérdemlik az elismerést.

Közoktatás Edupress

Újabb PPP-s épületet adtak át Pécsett

Elolvasom

Elkészült a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) PPP beruházási formában megvalósuló rekonstrukciójának és bővítésének első üteme. A felújított épületben tartották szeptember 11-én az ünnepélyes tanévnyitót is.

Közoktatás Edupress

Fiatalok a véradásért

Elolvasom

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a 2007/2008. tanévben immár második alkalommal hirdeti meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. A "Fiatalok a véradásért" elnevezésű program célja, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a véradó mozgalomba, hozzájárulva ezzel az aktív véradói bázis növeléséhez. A szervezők mellé az idei tanévben csatlakozott a Károly Róbert Főiskola is.

1
821 822 823 824 825
830