Közoktatás Edupress

Tudománnyal a környezeti nevelésért konferencia

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari mérnöki Karának Tanárképző Intézete november 8-9. között rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, Tudománnyal a környezeti nevelésért című konferenciáját, Sopronban. A jelentkezés határideje: szeptember 15.

Közoktatás Edupress

Pécsi Tudományegyetem Bora 2007

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal választotta ki azokat a borokat, amelyek a 2007/2008-as tanév során a Pécsi Tudományegyetem Bora 2007 kitüntető címet viselhetik.

Közoktatás Edupress

Dunaújváros is tüntet

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a 2007. szeptember 10-én tartott Elnökségi ülésen döntött arról, hogy csatlakozik a HÖOK által kezdeményezett tandíjellenes tüntetéssorozathoz.

Közoktatás Edupress

A német nyelvű képzés diplomaosztóját tartják

Elolvasom

Idén ünnepélyes keretek között 66 hallgató veheti át a Műegyetem és a Karlsruhei Egyetem közös diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A német nyelvű képzés diplomakiosztó ünnepségét szeptember 21-én, pénteken 15 órától tartják.

Közoktatás Edupress

Hat magyar pályázó az Erasmus EuroMedia Award döntőjében

Elolvasom

Az Erasmus Euromedia Award-on az Európai Képzési és Kommunikációs Társaság (ESEC) hat magyar pályázót juttatott tovább az 55 tagú döntőbe, 18 ország 200 pályázója közül. A legjobb produkcióért járó díjat azok a művek kapják, amelyek az oktatás, média és kommunikáció terén az európai kultúra közvetítésével foglalkoznak.

Közoktatás Edupress

Lezárult egy nemzetközi orvostudományi kutató- és oktatómunka

Elolvasom

Három egyetem, a németországi Greifswald, az észak-vietnámi Thai Binh és a Pécsi Tudományegyetem orvoskarai három évvel ezelőtt kidolgoztak egy tervet, amelynek célja a vietnámi közlekedési balesetek megelőzése volt. Az "Asia-Link" együttműködési terven belül az Európai Unió támogatását élvező Save Projekt több mint kétéves intenzív orvostudományi kutató- és oktatómunka után lezárult.

Közoktatás Edupress

Prosztata Napot szervez a Debreceni Egyetem

Elolvasom

A Nemzetközi Prosztata Napon a Debreceni Egyetem (DE) Orvos- és Egészségtudományi Centruma Urológiai Klinikájának munkatársai ismeretterjesztő előadásokat tartanak és ingyenes prosztata rákszűrést végeznek az érdeklődőknek szeptember 15-én 10 és 14 óra között a DE OEC Urológiai Klinika tantermében.

Közoktatás Edupress

Mégis kezdődik a tanév Mátraszőlősön

Elolvasom

Hétfőtől újra járnak iskolába azok a mátraszőlősi diákok, akik a múlt héten még tüntettek az iskolájuk megnyitásáért. A megközelítőleg negyven tanuló azért nem kezdhette meg a tanévet, mivel iskolájukat a tanévnyitó előtt pár nappal bezárták úgy, hogy a kisebbségi önkormányzat beleegyezését nem kérték.

Közoktatás Edupress

Három és félezer gólya kezd Miskolcon

Elolvasom

Minőségdíj-átadással, PhD-doktorok avatásával nyitották meg ünnepi, nyilvános szenátusülés keretében a 273. tanévet szeptember 8-án, szombaton a Miskolci Egyetemen. A régió meghatározó felsőoktatási intézményében 3481 új hallgató kezdte meg tanulmányait.

Közoktatás Edupress

Öregdiák mozgalom a BDF-en

Elolvasom

A Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) vezetése a felsőoktatás folyamatosan változó világában kiemelten fontosnak tartja a kapcsolattartást az intézmény korábbi hallgatóival, ezért öregdiák mozgalmat indít, amellyel többek között a törvényben foglalt pályakövetési kötelezettségének is eleget tesz az intézmény.

Közoktatás Edupress

Európa legjobbjai között a Miskolci Egyetem tanársegéde

Elolvasom

Történelmet írt a hazai felsőfokú gazdaságtudományi képzésben és a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának életében is dr. Menyhárt Eszter, a kar egyetemi tanársegéde: a European Doctoral Programmes Association in Management and Business Administration (EDAMBA) nemzetközi szervezet pályázatán a "top 3" tagjaként végzett a magyar fiatal. Dr. Menyhárt Eszter a második helyezést hozhatta haza szeptember elején Pozsonyból.

1
822 823 824 825 826
830