Közoktatás Edupress

Állatbaráti Napot tartanak a SZIE-n

Elolvasom

Immár hetedik éve hagyományosan az október 4-i állatok világnapjához legközelebb eső szombaton, idén szeptember 29-én, 10-16 óráig tartanak a programok a Szent István Egyetem (SZIE) Állatorvostudományi Karán, ahová várják az állatbarátokat és azokat, akik örökbe szeretnének fogadni egy kis kedvencet.

Közoktatás Edupress

EP: igazságosabb oktatási rendszerre van szükség

Elolvasom

Az Európai Parlament (EP) reagált az Európai Bizottság Hatékonyság és igazságosság az európai oktatási és képzési rendszerekben című tanulmányára Tomáš Zatloukal (néppárti, cseh) jelentésének 479-53-12 arányú elfogadásával szeptember 27-én. Az EP támogatja az életen át tartó tanulást, több befektetést vár az iskola-előkészítésbe, valamint megfelelő pénzügyi ösztönzők esetén nem feltétlenül tartja szükségesnek a felsőoktatás ingyenességét - írja a Jogi Fórum.

Közoktatás Edupress

Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

A láthatatlan információ terjedése, színes hőfelvételek készítése, hangunk színe, a belsőégésű motorok fejlődéstörténete, az innováció-marketing, a Doppler-effektus, nemzetközi kísérletek és számos társadalom-, illetve természettudományi érdekesség várja a látogatókat a Miskolci Egyetemen megrendezett Kutatók Éjszakája program keretében szeptember 28-án, délután 2 órától.

Közoktatás Edupress

Nehéz mérni a nyelvtudást

Elolvasom

Ebben a tanévben először hallatták hangjukat a Pannon Tudományos Műhelyek Veszprémben, szerdán megtudhatták az érdeklődők, mérhető-e a nyelvtudás.

Közoktatás Edupress

Tandíj ellen tüntettek az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói

Elolvasom

A tandíj ellen demonstráltak szeptember 26-án, szerdán este az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) hallgatói Egerben és Miskolcon. A tüntetés a borsodi megyeszékhelyen kezdődött, ahová a több mint 200 egri hallgató négy busszal érkezett, a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat (MEHÖK) által szervezett megmozdulásra.

Közoktatás Edupress

Tudomány és Buddhizmus előadássorozat

Elolvasom

A Tibet-Európa Alapítvány október 1-10. között tudományos előadássorozatot szervez Tudomány és Buddhizmus címmel. A magyarul és angolul is figyelemmel kísérhető előadásokat öt városban - Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Szegeden valamint Veszprémben - a helyi egyetemekkel együttműködve rendezik meg.

Közoktatás Edupress

Kutatók Éjszakája a győri egyetem szervezésében

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetem második alkalommal vesz részt a több mint húsz európai uniós országban egyidejűleg tartandó színes, látványos, a tudományos kutatást népszerűsítő kutatók éjszakája eseményen szeptember 28-án, pénteken. Az Európai Bizottság által támogatott, a Tempus Közalapítvány menedzselésével megvalósítandó, belépődíj nélküli programokon a laikus érdeklődők személyesen találkozhatnak a széchenyis kutatókkal, megismerhetik tevékenységüket.

Közoktatás Edupress

Szabó: A tandíj napi egy doboz cigi, ennyit kell befektetni

Elolvasom

A tandíj naponta egy doboz cigi ára, ráadásul nem is a legjobb minőségből - mondta Szabó Zoltán, az országgyűlés oktatási bizottságának MSZP-s elnöke a Felsőoktatási Reform Túra 2007 című, hallgatókat tájékoztató rendezvénysorozat első állomásán szeptember 26-án. A BME Kármán Tódor Kollégiumában rendezett kerekasztal-beszélgetésen Szabó Zoltán, Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár, Dibó Zoltán, a BME Hallgatói Önkormányzat elnöke és Kövesi János a BME oktatási rektorhelyettese cseréltek véleményt a reformról, és közben a PTE is megrendezte első fórumát.

Közoktatás Edupress

Új német nyelvvizsgát akkreditáltak

Elolvasom

A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület az elmúlt héten új német nyelvvizsga elfogadásáról döntött. A nemzetközileg is ismert Euroexam vizsgák német változatát így már államilag akkreditált nyelvvizsgaként fogadják el a felvételin. Az új, német nyelvű Euroexam vizsgákat először októberben és decemberben lehet letenni.

Közoktatás Edupress

Erdélyi utat nyert a jubileumi győztes diákcsapat

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának tizenöt éves jubileumi rendezvénysorozata keretében sikerrel zárult a Közép-Dunántúli Régióból érkező gimnáziumi és szakközépiskolai diákok a Mit tudunk a tőzsdéről? témakörben szervezett vetélkedője szeptember 7-én.

1
820 821 822 823 824
833