Közoktatás Edupress

Kanada magyarországi nagykövete a NYME-en

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetemre (NYME) vezetett első hivatalos vidéki útja Pierre Guimond-nak, Kanada magyarországi nagykövetének szeptember 20-án. Az újonnan kinevezett diplomata szeptember 11-én adta át megbízólevelét Sólyom László köztársasági elnöknek, és elsősorban a Kanadai Nagykövetség és a Nádasdy Ferenc Alapítvány utazó kiállításának megnyitására látogatott Sopronba.

Közoktatás Edupress

Beszélgetés a jövő információs társadalmáról

Elolvasom

A BME Információs Társadalom és Trendkutató Központja A jövő információs társadalma - Magyarország 50 év múlva. A tudomány és a képzelet találkozása címmel tart klub beszélgetést szeptember 28-án, pénteken, 17:15 órai kezdettel a téma iránt érdeklődőknek. Az eszmecserét a Jövő Házában tartják.

Közoktatás Edupress

Az ezredik Start Plusz kártyás munkavállalót köszöntötték

Elolvasom

Ma közösen köszöntötte az ezredik Start Plusz kártyát kiváltó Koor Bernadettet munkahelyén, egy csepeli kisvállalkozásnál Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Dr. Szikora János, az APEH elnöke. A számottevő járulékkedvezményt nyújtó Start Plusz és Start Extra program idén júliustól indult. Szeptember közepéig 1927 darabot igényeltek a Start Plusz kártyákból, és 1205 darabot a Start Extra kártyákból.

Közoktatás Edupress

Az MDF arra kéri a rektorokat, hogy tiltakozzanak

Elolvasom

Az MDF nem ért egyet azzal, hogy a kormány összevonná a szakképzési hozzájárulást és innovációs járulékot, mert szerintük ezzel a felsőoktatási intézményeknek jelentős bevételtől esnének el. Az MDF arra kéri a rektorokat, hogy tiltakozzanak kis adók összevonása ellen - közölte Almássy Kornél, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke az MTI-vel.

Közoktatás Edupress

Vállalkozóvá Válás Hete a GEO-n

Elolvasom

Pályakezdőket célzó, vállalkozóvá válást ösztönző rendezvénysorozatot indított Székesfehérvár önkormányzata, a Vállalkozói Központ Közalapítvány és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának (GEO) Karrier Irodája.

Közoktatás Edupress

HVG Állásbörze az Országos Képzési és Karriernapok keretében

Elolvasom

A HVG október 30-31-én Budapesten, a Syma Sport és Rendezvény Központban rendezi meg első állásbörzéjét. Az országos képzés és karriernapok keretén belül mintegy 700 négyzetméteren, közel 100 cég vagy intézmény állásajánlatával és továbbtanulási lehetőségeivel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény fővédnöke: Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Közoktatás Edupress

Még több kurzus - ismét táncol a PTE

Elolvasom

Ebben a szemeszterben még több tánctanulást kínál a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Táncoló Egyeteme, hiszen új féléve október 1-jétől december 7-ig tart, így most már kilenc héten keresztül folyik az oktatás. A bemutató és a jelentkezés ebben a tanévben szeptember 24-én este volt, a hagyományokhoz híven a dr.Romhányi György Aulában.

Közoktatás Edupress

XIV. Akadémiai Nap volt Győrött

Elolvasom

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Akadémiai Napot a győri Széchenyi István Egyetemen szeptember 24-én. Először 1994-ben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézménye és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén, a győri felsőoktatás ünnepeként, Széchenyi István születési évfordulója alkalmából rendezte meg a programot.

Közoktatás Edupress

Kutatók Éjszakája több soproni helyszínen

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetemen is megrendezik a Kutatók Éjszakája című rendezvénysorozatot az EU 7-es keretprogram Marie Curie-akciójának támogatásával, színvonalas és gazdag programot kínálva az esemény résztvevőinek.

Közoktatás Edupress

Új tantárgy az ökológiai katasztrófa ellen

Elolvasom

A Természet- és Környezetvédő Tanárok Egyesületének (TKTE) konferenciáján, a környezetvédelmi oktatás fontosságát hangsúlyozta Fodor Gábor szeptember 21-én Egerben, mivel a környezettudatos nevelés ma is a Nemzeti Alaptanterv része.

Közoktatás Edupress

Új Francia-Magyar Szótár

Elolvasom

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent az új Francia - Magyar Kéziszótár Bárdosi Vilmos és Szabó Dávid szerkesztésében, melyet október 3-án, 14:30-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán mutatnak be.

Közoktatás Edupress

Spanyol-magyar együttműködés

Elolvasom

Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár és D. Alfons Martinell Sempere, a Külügy-és Együttműködési Minisztérium főigazgatója a 2007-2010-es évekre szóló magyar-spanyol Oktatási, Kulturális és Tudományos Együttműködési Programot írt alá szeptember 25-én Budapesten.

1
819 820 821 822 823
831