Közoktatás Eduline

Nem csendesül a tankönyvbotrány

Elolvasom

A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik gyakorlatának, hogy módszeresen húzzák le a nem állami tankönyveket a rendelési listákról. Az látszik, hogy a tankerületeknek joga van ehhez megfelelő indoklással, de a gyakorlatot élesen kifogásolják és ízekre szedik a tankönyvesek a Klik magyarázatát.

Közoktatás MTI

Szeptember 1-jére minden diák megkapja a könyveket

Elolvasom

Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket, amelyeket azután a tankönyvfelelősök szeptember 1-jéig átadnak a diákoknak, illetve a szülőknek - közölte Hegedüs István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tankönyvellátásért felelős miniszteri biztosa.

Közoktatás Eduline

Mégis van tankönyvjegyzék? Visszadobják az iskolák rendeléseit

Elolvasom

Bár Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár korábban azt mondta, az idén nem lesz ''javasolt'' - valójában kötelező érvényű - tankönyvjegyzék, miután az iskolák leadták a rendeléseiket, kiderült: csak olyan tankönyveket lehet használni, amelyek sorozatban jelennek meg. A döntés az államosított kiadóknak és a kísérleti tankönyveknek kedvez - írja a 444.hu.

Közoktatás MTI

Az államtitkár nem aggódik a tankönyvek miatt

Elolvasom

Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz a tankönyvellátás az új struktúrában - erről Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Közoktatás Eduline

Meglepő tankönyveket is kaphatnak az iskolások

Elolvasom

Értetlenül nézik a tanárok a tankönyvrendelés új szabályait. Az állami monopóliummal felruházott Könyvtárellátó (Kelló) ebben az évben már nem csomagolja össze a gyerekeknek a tankönyvpakkot, a listán pedig feltűntek olyan könyvek is, amit eddig nem engedélyeztek.

1 2 3