szerző:
Eduline

Levették a furcsaságoktól hemzsegő tankönyvrészleteket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldaláról, miután...

Képünk illusztráció
©

Levették a furcsaságoktól hemzsegő tankönyvrészleteket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldaláról, miután több hírportál rámutatott néhány banális tárgyi tévedésre, amelyek a kilencedikeseknek készülő irodalomtankönyvben szerepeltek.

A szatírok éjjel az erdőben szaladgálnak, és nőkre fáj a foguk, az európaiak istene egyedül van, a Hold pedig huszonnyolc naponta váltogatja a ciklusát - ahogyan arról korábban beszámoltunk, ehhez hasonló magyarázatok vannak a kilencedikeseknek készülő, kísérleti irodalomkönyvben, amelynek néhány oldala tegnap még elérhető volt az OFI oldalán.

Az intézet oldalán közölt információk szerint a 2014/2015-ös tanévre huszonhét kísérleti tankönyv nyomtatott és digitális változata készül el. Ezen kívül huszonegy munkafüzetet és két szöveggyűjteményt, tehát összesen 50 könyvet  jelentetnek meg. Az OFI szerint "az új taneszközök korszerű, tanulóközpontú oktatási paradigmára épülnek és a kompetenciák fejlesztésére fókuszálnak". A tankönyvrendelettel kapcsolatos cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!