Felsőoktatás Eduline

Elfoglalták az ELTE jogi karát a tüntető diákok

Elolvasom

Körülbelül ezer-ezerötszáz egyetemista és középiskolás tüntetett szerda délután az új felsőoktatási törvény, a hallgatói szerződések és a 2012-es felvételi keretszámok ellen. A Hallgatói Hálózat tagjai és a hozzájuk csatlakozó diákok elfoglalták az ELTE jogi karának egy nagyelőadóját, hallgatói fórumot tartanak. Percről percre tudósítunk.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

"De én nem akarok mérnök lenni" - a Deák téren virraszt a HÖOK

Elolvasom

Mínusz nyolc fokban kezdődött meg szerda délután a HÖOK "Mentsük meg az oktatást a fAGYhaláltól" elnevezésű demonstrációja, a budapesti Deák téren körülbelül száz-százötven egyetemista gyűlt össze. A 2012-es felvételi keretszámok visszavonását és a hallgatói szerződések eltörlését követelő egyetemisták fórumára Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is megérkezett.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Mit akar a Hallgatói Hálózat?

Elolvasom

Sokuknak a minisztériumi „hátsószobás egyeztetések” szúrják szemét, mások azt szeretnék, hogy a kormány ne „átláthatatlan és antidemokratikus módon, kizárólag gazdasági szempontok” alapján döntsön a felsőoktatás jövőjéről. Skandálva fojtották a szót az Oktatási Hivatal (OH) vezetőjébe a Hallgatói Hálózat tagjai péntek délelőtt, az Educatio-kiállításon. Kik ők, és mik a céljaik?

1
5 6 7 8 9
18