Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskolai nyílt napok januárban

Elolvasom

Több mint negyven egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot januárban: ha eddig még nem térképezted fel a képzéseket, itt az idő, hogy begyűjtsd a legfontosabb információkat a szakokról, a kollégiumi elhelyezésről és az ösztöndíj-lehetőségekről! Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat és helyszíneket.

Felsőoktatás Eduline

"Nekünk karácsonykor is csak az esték a szabadok" - vizsgák vs ünnep?

Elolvasom

Legalább egy kicsit mindenki megsínyli azt a néhány decembert, amit a felsőoktatásnak szentel az életéből, mert a vizsgákra muszáj tanulni. Mindenkinél rosszabbul jár azonban az, aki december 24-én, közvetlenül karácsony után vagy az újév első napjain kénytelen számot adni a tudásáról – és sajnos bele kell törődni, hogy néha ez is megesik.

Felsőoktatás Eduline

Így lehet kibukni az ország legjobb egyetemeiről

Elolvasom

A tantárgyújrafelvételek és vizsgalehetőségek számának korlátozása váltotta ki a legnagyobb felháborodást az új felsőoktatási törvény tervezett változásaival kapcsolatban. Bár a vitás pont egyelőre kikerült a törvénytervezetből, a minisztérium nem állt el szándékától: a kérdést később rendelettel szabályozzák majd. Utánanéztünk, a jelenlegi rendszerben hogyan lehet „kibukni” a legnagyobb hazai egyetemekről.

Felsőoktatás Eduline

Diákhitelt vettél fel? Minden, amit tudnod kell

Elolvasom

Mikor kell elkezdened a diákhitel törlesztését, és mekkora havi részletre számíthatsz? Kifizetheted-e egy összegben az egyetemi vagy főiskolai éveid alatt felvett hitelt, és hogyan kérhetsz előtörlesztési lehetőséget? A legfontosabb tudnivalók a diákhitelről.

Felsőoktatás Eduline

Akiknek semmi nem elég

Elolvasom

A szakkollégistákat könnyű "vitringyerekeknek" titulálni, de ez is csak nézőpont kérdése: ők azért választják a külön tevékenységekkel járó hallgatói közösségeket, mert egyszerűen keveslik azt, ami az előadásokon elhangzik. Ez persze komoly ellenszenvet is kiválthat azokból, akiknek már a minimumkövetelményekkel is problémáik vannak, de a lényegen nem változtat: a szakkollégiumokat csak ajánlani tudjuk, ráadásul néhányuk legendásan jó bulikat tart.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskola nyílt napok december 13-tól 19-ig

Elolvasom

December 15-én startol a 2011-es felvételi időszak: ha az összes információt szeretnéd begyűjteni, mielőtt beírod a kiválasztott képzéseket a jelentkezési lapra, érdemes elmenned az egyetemi és főiskolai nyílt napokra! December 13. és 19. között több mint tizenhárom felsőoktatási intézmény tart tájékoztatókat.

Érettségi-felvételi Eduline

Miről nem szabad elfeledkezned decemberben?

Elolvasom

November 15-én véget ért a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka: eddig nyújthatták be jelentkezésüket azok, akik 2011 februárjában szeretnék elkezdeni tanulmányaikat. Jelenleg a jelentkezési adatokat dolgozzák fel, a regisztrációs levelet várhatóan december második felében kapják meg a hallgatók.

Felsőoktatás Eduline

Az évtized legsúlyosabb zavargása: törnek-zúznak a dühös egyetemisták

Elolvasom

Az utóbbi évek legsúlyosabb zavargásai törtek ki csütörtök este Londonban, ahol az egyetemi tandíjhatárok emelése ellen összehívott tiltakozó demonstráció a rendőrséggel vívott heves összecsapásokba és erőszakcselekményekbe torkollt. A megmozdulás részvevői megtámadták és megrongálták Károly brit trónörökös autóját is, a herceg és vele utazó felesége azonban nem sérült meg.

Felsőoktatás Eduline

"Szükség van ennyi egyetemre és főiskolára Magyarországon?"

Elolvasom

Módosítani kell a felsőoktatási felvételi szerkezetén, az új felsőoktatási törvényben pedig szerepelnie kell az egyetem és a főiskola kritériumainak - mondta az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés felsőoktatási és kutatási konferenciáján Réthelyi Miklós. A nemzeti erőforrás miniszter arról beszélt: nem biztos benne, hogy szükség van száz felsőoktatási intézményre Magyarországon.

1
46 47 48 49 50
53