Felsőoktatás Eduline

Hat dolog, amit biztosan nem tudtál a Corvinusról

Elolvasom

Az ország egyik legjobb egyeteme, az elmúlt években nem kímélték a politikusok, a legtöbb szakra csak csillagászati pontszámmal lehet bejutni - ezt alighanem mindenki tudja a Corvinusról. De tudjátok, hogy alagutak vezettek a főépületből a Dunához? Vagy hogy miért érintették meg a hallgatók a Marx-szobrot a vizsgák előtt?

Felsőoktatás eduline/mti

Újabb magyar egyetem egy nemzetközi rangsorban

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetés és szervezés mesterképzése a közép-kelet-európai térség más jelentős intézményeit megelőzve a 70. helyen áll a Financial Times menedzsmentképzéseket rangsoroló idei felsőoktatási toplistáján.

Felsőoktatás Eduline

Elégedett az egyetemmel a Corvinus leköszönő rektora

Elolvasom

Meglehetősen derűs hangvételű interjút adott Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem leköszönő rektora a Magyar Nemzetnek. Szerinte nem hat rájuk negatívan, hogy a Magyar Nemzeti Bank bevásárolta magát az intézménybe, ahogy az sem, hogy a miniszterelnök lánya tart kurzusokat. Még abban is meglátta a pozitívumot, hogy a kertészetis szakokat leválasztották a Corvinusról.

Felsőoktatás Unyatyinszki György

"Ne cseszegessük egymást!" - mondja a rektor, de telefonálni sem tudnak a Budai Campus oktatói

Elolvasom

Hosszú huzavona és tiltakozások után az idei tanévet már a Szent István Egyetem berkein belül kezdte meg a Corvinus egykori budai központja. A beolvasztás azonban távolról sem gördülékeny, az oktatók katasztrófát emlegetnek, hiszen egymást sem tudják felhívni hónapok óta. Tőzsér János rektor viszont több problémáért a tiltakozókat teszi felelőssé.

Felsőoktatás Eduline

Nyomozás indult az MNB alapítványa miatt, átláthatatlanul forgathat közpénzt saját felsőoktatására

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Bizottsága emelt szót először az alapítvány ellen, amely az egyébként nagyon szigorú szabályok ellenére úgy fordít milliárdokat saját gazdasági képzésének felépítésére, hogy azt nem ellenőrizhetően teszi. Az ügyben egy feljelentést követően nyomozást rendeltek el.

Felsőoktatás Unyatyinszki György

Videó: Kissé zaklatott volt Orbán Ráhel első nyilvános előadása

Elolvasom

Sokáig nem volt lehetőség bejutni Orbán Ráhel egyetemi előadására, hiába lenne szabadon látogatható a felsőoktatási törvény szerint. Végül a rejtőzködéssel felhagyva nyilvánosan is látogathatóvá tették a miniszterelnök lányának előadását, aki bár morcosan, de állta a sarat kiemelt figyelem mellett is. Bár vendéglátásból jelest nem feltétlen érdemel, ugyanis vendégelőadói egy korty víz nélkül beszélték át az órát a fülledt teremben.

1
4 5 6 7 8
17