szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020-as felvételin a Budapesti Corvinus Egyetemen az állami ösztöndíjas finanszírozási forma helyett már a Corvinus Ösztöndíjprogramra lehet jelentkezni. Hány félévig tanulhattok tandíjmentesen egy adott képzésen, és fogynak-e vele az állami féléveitek? Itt vannak a részletek.

2019. július 1-jétől alapítványi fenntartásba került a Budapesti Corvinus Egyetem, emiatt pedig a diákok többé nem állami ösztöndíjas képzésre, hanem a Corvinus Ösztöndíjprogramra jelentkezhetnek. A jelentkezés során az E-felvételiben ehhez az "A" betűjeles képzést kell megjelölni (a "K" itt is az önköltséges finanszírozási formát jelenti). A besorolás során ugyanúgy döntenek, tehát ha eléritek az ösztöndíjas ponthatárt, ingyen kezdhetitek meg a tanulmányaitokat.

Az állami ösztöndíjjal ellentétben, amellyel az adott szak képzési idején túl még két félévig tanulhattok a képzésen, a Corvinus Ösztöndíjat maximum a képzési idővel megegyező ideig vehetitek igénybe, tehát egy hat féléves alapképzésen hat félévig. A fogyatékossággal élő hallgatók számára alapképzésen egy félévvel, osztatlan képzésen két félévvel lehet hosszabb a támogatási idő. Tartós betegség, gyerekvállalás, illetve Erasmus esetén akkor hosszabbítják meg az ösztöndíjjal folytatható tanulmányok hosszát, ha emiatt a képzési idő is hosszabb lesz. Egyszerre két szakon nem tanulhattok az ösztöndíjjal.

Jó hír ugyanakkor, hogy a Corvinus Ösztöndíjjal az egyébként felhasználható állami ösztöndíjas féléveitek száma nem csökken, tehát később még további 12 - ennél hosszabb osztatlan képzés esetén 14 - szemeszteren keresztül tanulhattok ingyen a felsőoktatásban.

A Corvinus Ösztöndíjra való jogosultságot az állami ösztöndíjhoz hasonlóan minden tanév végén felülvizsgálják, ahhoz képest ugyanakkor szigorúbb feltételeknek kell megfelelnetek az ingyenes hely megtartásához. Az ösztöndíjról szóló részletes cikkünket itt olvashatjátok:

Így tanulhattok szeptembertől ingyenesen a Corvinuson: minden infó a Corvinus Ösztöndíjról

Szeptembertől is megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a Budapesti Corvinus Egyetemen, de az állami ösztöndíj helyett a Corvinus Ösztöndíjprogramra jelentkezhettek. Miben tér el ez az ösztöndíj a hagyományos állami támogatástól, és hogyan tudtok rá jelentkezni? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.