szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összesen 3484-en jutottak be a Budapesti Corvinus Egyetem magyar és angol nyelvű képzéseire – a tavalyinál többen kezdhetik meg a tanulmányaikat, és többen szereztek állami ösztöndíjas helyet. A legmagasabb corvinusos ponthatár a nemzetközi gazdálkodás alapszakon született: 465 pont kellett a sikeres felvételihez.

Felvételizők, figyelem: itt van az összes 2019-es felvételi ponthatár

A nappali, állami ösztöndíjjal támogatott alapszakokra 421 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 374 feletti a jelentkezők pontátlaga. „Hét képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460 pontot is meghaladja, míg további 12 képzésen 440 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás (magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) szakokra vett fel hallgatókat az intézmény” – olvasható a Corvinus közleményében.

Hányan kerültek be a Corvinusra?

A Corvinus képzéseire összesen 20121 jelentkezés érkezett, ezekből 5813 volt első helyes. A felvételi eredmények alapján 3484 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetem 2019 szeptemberben induló képzésein angol és magyar nyelven. A felvettek közül 2507-en alapképzésre, 914-en mesterképzésre, 63-an pedig osztatlan képzésre iratkozhatnak be. Az új hallgatók közül ősszel 2835-en támogatottként (a tavalyinál közel háromszázzal többen), 649-en pedig önköltségesként (tavalyhoz képest kétszázharmincegy fővel kevesebben) kezdhetik meg tanulmányaikat.

A legtöbb felvételizőt a Gazdálkodástudományi Kar vette fel: 2449 elsőéves kezd a szakokon. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar 738 fővel, míg a Közgazdaságtudományi Kar 297 fővel indíthatja el képzéseit 2019 őszétől. Az intézmény közleménye kiemeli: a BCE székesfehérvári campusának hét alap- és négy mesterképzésén is többen tanulnak majd ősztől, és pótfelvételit is hirdetnek.

A legtöbb felvételiző idén is a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakján kezdheti meg 462 átlagpontszámmal a tanulmányait (500 fő). Szintén népszerű szak a pénzügy-számvitel (338 fő) és a gazdaságinformatika (347 fő). A Közgazdaságtudományi Kar magyar nyelven meghirdetett alkalmazott közgazdaságtan szakjára idén 64%-kal több hallgatót vettek fel, mint 2018-ban. Az alkalmazott közgazdaságtan szak esetében így is az állami ösztöndíjhoz 400 pontra volt szükség a bejutáshoz.

A nemzetközi gazdálkodás alapszak követelte idén is a legtöbb pontot a jelentkezőktől. Immár évek óta 450 pont feletti a bejutási küszöb, idén 465 pont kellett a sikeres felvételihez. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar alapszakjaira támogatott formában csak 443 pont feletti átlagponttal lehetett bekerülni.

A 2019-es felvételi ponthatárokról szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!