Felsőoktatás Eduline

"Nem adjuk a Budai Campust" - tüntetnek a hallgatók

Elolvasom

Flashmobbal tiltakoztak a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolása ellen. A "Nem adjuk a budai campust" feliratú molinót a Gellért-hegy oldalában helyezték ki. Emellett pedig a hallgatók és a tanárok ma a Villányi úti campusról indultak el gyalogosan a Kongresszusi Központhoz.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a Corvinus feldarabolásától a kancellári fizetésekig

Elolvasom

A kormány tagadja, hogy elvennék a budapesti campust a Corvinustól. Kiderült, hogy van-e olyan kancellár, aki havonta több mint kétmillió forintot visz haza. Megnéztük, milyen helyezést értek el a magyar egyetemek a legfrissebb felsőoktatási rangsorban, hogyan tanulhattok külföldön ingyen, és mire számíthattok a szóbeli érettségi vizsgákon. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Eduline

A Corvinus felosztása: készek mindent megtenni az intézményért

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke egybehangzóan kiálltak az egyetem egysége mellett az intézmény budai campusán szerda délután tartott fórumon. A BCE közleményében kiemelte, hogy az óriási érdeklődés mellett tartott rendezvény demonstrálta: az egyetemi polgárok készek mindent megtenni intézményükért.

Felsőoktatás Eduline

Feldarabolják a Corvinust, több szak megszűnik

Elolvasom

Meg vannak számlálva a napjai a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának. A VS úgy tudja, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják, a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Felsőoktatás MTI

Egyre több a külföldi hallgató a magyar egyetemeken

Elolvasom

A felsőoktatás exportképessége javul, az itt tanuló külföldi diákok aránya nagyobb mértékben nő, mint a külföldön tanuló magyaroké, a külföldi diákok tandíjából befolyó összeg elérte az egyetemek és főiskolák bevételeinek 6,4, a felsőoktatásra fordított állami támogatásnak pedig a 12 százalékát - írta a Magyar Nemzet a Corvinus Egyetem elemzését idézve.

Felsőoktatás MTI

Magánbefektetőkre lenne szükségük az egyetemeknek és főiskoláknak

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények központi finanszírozása ugyan továbbra sem elegendő, a magánbefektetők bevonása azonban csak ott lehet sikeres, ahol a képzés kapcsolódik az ipari eredményekhez - mondták a Napi Gazdaságnak egyetemi rektorok, akik szerint a finanszírozásban a jelenleginél sokkal nagyobb arányban van szükség a magán (nem közösségi) forrásokra.

1
5 6 7 8 9
17