szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara vezeti a vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított társadalomtudományi képzéseket indító egyetemi karok rangsorát. Az oktatói kiválóság alapján készült lista élén pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara vezeti a vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított listát, második helyen Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara áll, harmadik pedig a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara lett.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorba csak négy egyetem került fel. Az első a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, a második a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara, harmadik a Wesley János Lelkészképző Főiskola, negyedik pedig az ELTE Társadalomtudományi Kara.

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang

Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)

1.

BCE-TK

1.

PPKE-BTK

2.

ELTE-TÁTK

2.

BCE-TK

3.

BME-GTK

2.

WJLF

4.

ELTE-BTK

4.

EKE-TÁTK

5.

ELTE-ÁJK

5.

-

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok. A legjobb műszaki egyetemek rangsoráról itt olvashattok, a legjobb bölcsészettudományi képzések listáját pedig itt nézhetitek meg. Az informatikai karok toplistáját pedig itt nézhetitek meg. Ha az orvosi karokra vagytok kíváncsiak, kattintsatok ide, ha pedig a legjobb jogi karok érdekelnek titetek, itt találjátok őket. A legjobb természettudományi képzésekről itt olvashattok, a pedagógusképzések toplistáját pedig itt nézhetitek meg.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Itt a HVG 2020-as felsőoktatási toplistája: ezek a legjobb hazai egyetemek, főiskolák

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezeti a HVG 2020-as felsőoktatási rangsorát. Harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett, megelőzve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet és a Semmelweis Egyetemet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.