szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, az oktatói kiválóság alapján kialakult listát pedig a Közgazdaságtudományi Kara vezeti. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

Az oktatási kiválóság alapján összállított rangsort a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara vezeti, második helyen pedig holtversenyben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara áll.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsor első helyén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara végzett, a második helyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézet, a harmadikat pedig a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara érte el.

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang

Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)

1.

BCE-GTK

1.

BCE-KTK

2.

ELTE-GTI

2.

PTE-KTK

3.

DE-GTK

2.

SZE-GK

4.

BGE-KKK

4.

DE-GTK

5.

SZTE-GTK

5.

SZIE-GTK

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2020-as felsőoktatási toplistája: ezek a legjobb hazai egyetemek, főiskolák

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezeti a HVG 2020-as felsőoktatási rangsorát. Harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett, megelőzve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet és a Semmelweis Egyetemet.

 A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.