szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Corvinus Business School lett Kelet-Európa legjobb üzleti iskolája az intézményeket rangsoroló francia Eduniversal 2019-es felmérése szerint - írja közleményében az egyetem.

A világon összesen több mint tizenhatezer üzleti iskola működik. Az Eduniversal ebből választja ki a legelismertebb ezer intézményt. A szervezet minden évben térségenként rangsorolja az üzleti iskolákat: Afrika, Közép-Ázsia, Eurázsia és Közel-kelet, Távol-kelet, Latin-Amerika, Észak-Amerika, Kelet-Európa, Nyugat-Európa, Óceánia - írja közleményében a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE).

A héten kihirdetett eredmény szerint a Corvinus Business School lett idén a kelet-európai térség legjobb üzleti iskolája. Az egyetem három éve került fel a listára, az előző két évben a második helyen végzett. 

A rangsorban a második helyen a Varsói Egyetem Menedzsment Kara (University of Warsaw Faculty of Management), a harmadik, megosztott helyen a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem (VSE) üzleti iskolája és a Szentpétervári Egyetem menedzsment iskolája (Graduate School of Management - St. Petersburg University) végzett.

Az Eduniversal kettős módszertan használatával állítja össze rangsorát minden évben. Az értékelést a felmérésben résztvevő ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, melyet az Eduniversal saját belső értékelési rendszerének eredményei egészítenek ki. A rangsorban elfoglalt hely a tudományos munka értékelése mellett az egyetem nemzetközi reputációját is kiemelten kezeli - írja a BCE a közleményben.

Átalakított Corvinus: a keresztféléves felvételizőkre már vonatkoznak az új szabályok

A Budapesti Corvinus Egyetemen is kezdetét vette a keresztféléves felvételi, de már a februárban induló képzésekre is vonatkozik az új szabály - vagyis az állami ösztöndíj helyett a Corvinus Ösztöndíjprogramra lehet jelentkezni. Ennek köszönhetően továbbra is lesznek tandíjmentes helyek, viszont drágulnak az önköltséges képzések.

A Financial Times Masters in Management 2019 listájában a CEMS Master’s in International Management program a 8. helyen végzett a 2017-es és 2018-as 9. hely után. A képzésért felelős CEMS Szövetséget (CEMS Global Alliance) 33 üzleti egyetem, köztük a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara alkotja.

Az egyetem saját vezetés és szervezés mesterszakja viszont rontott a helyezésén, a 2017-es 70., majd a 2018-as 81. hely után az idén a 84. helyet szerezte meg a Financial Times rangsorában. A listát a University of St Gallen, a HEC Paris és a London Business School menedzsment mesterképzései vezetik.

A közlemény szerint egyébként a Corvinus a gazdaság- és társadalomtudomány területén a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme szeretne kerülni 2030-ra, amit leginkább a nemzetközi elismertség növelése révén terveznek megvalósítani.

Friss felsőoktatási rangsor: négy magyar egyetem került a legjobbak közé

Négy magyar egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) 2020-as tematikus felsőoktatási rangsorába.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.