szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négy magyar egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) tematikus felsőoktatási rangsorába.

Az európai oktatási részrangsorához készített kutatásban 18 ország 125 ezer diákja vett részt, a kérdésekkel pedig az egyetemek oktatási és tanulási lehetőségeit, és az egyetemei légkört a hallgatók megítélésében.

Az összesített magyar oktatási részrangsorban a Semmelweis egyetem lett a legjobb, 41. helyen áll. A második magyar egyetem a Szent István Egyetem lett 126-150. helyezéssel, majd a Debreceni Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem jön, mind a két intézmény 151-200. helyezéssel.

A rangsor a hallgatói elkötelezettség mellett a diákok eredményeit, az intézmények sokféleségét, az egyetemek hatékonyságát és a tanításához szükséges forrásokat is figyelembe veszi.

A listát egyébként a brit egyetemek vezetik. Az első az Oxfordi Egyetem lett, második helyen pedig a Cambridge áll. Harmadik egy spanyol Navarra Egyetem lett, de a negyedik és az ötödik helyen ismét brit egyetem áll, a UCL és a londoni King's College személyében.

Korábban írtunk a 2020-as világrangsorról is, amibe nyolc magyar egyetem került. A legjobb eredményt idén is a Semmelweis Egyetem érte el. Több intézmény rontott a helyezésén, új belépőként viszont a Szent István Egyetem is megjelent a listán.

Újabb rangsor: két magyar intézmény a világ legjobb informatikai képzést indító egyetemei között

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem került be idén a brit Times Higher Education 2020-as informatikai felsőoktatási rangsorába.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.