Felsőoktatás Eduline

Ez az öt legjobb informatikai kar - itt a friss egyetemi rangsor

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti az informatikai képzéseket indító karok HVG-rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Lehetetlent kér az egyetemektől a kormány

Elolvasom

Pénz, pénz, pénz - ez kellene ahhoz, hogy a vezető magyar egyetemek a kormány célkitűzésének megfelelően a világ kétszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé kerüljenek 2020-ra. A jelenlegi állami támogatás azonban nemhogy az előrelépéshez, a stagnáláshoz is kevés - olyan egyetemekkel kellene ugyanis versenyezni, amelyek háromszor-négyszer annyi pénzből működnek, mint a legnagyobb hazai intézmények.

Felsőoktatás Eduline

Az öt legjobb műszaki egyetem és főiskola - itt a 2013-as rangsor

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki, Vegyészmérnöki és Biomérnöki, Villamosmérnöki, illetve Építőmérnöki Kara, a Pannon Egyetem Műszaki Kara és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara vezeti a HVG műszaki képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

Felsőoktatás Eduline

Itt a friss rangsor: ezek a legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem és a Károly Róbert Főiskola vezeti a HVG gazdaságtudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemi-főiskolai rangsor: az oktatók tudományos teljesítménye

Elolvasom

Eltérő karriercélokkal, más és más igényekkel választanak a továbbtanulók intézményt – mint ahogyan a felsőoktatási intézmények kínálata is sokféle. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek hatása az egyetemek, főiskolák minőségének egészében érvényesül. Ezek között van a tudományos kiválóság, hiszen a tudományos fokozattal, akadémiai teljesítménnyel rendelkező oktatók jelenléte az oktatásban megerősíti a kutatói tevékenység innovativitását, az ismeretek folyamatos frissülését, a szélesebb nemzetközi kitekintést - írja elemzésében Fábri György egyetemi docens, az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoportjának vezetője, rektorhelyettes.