szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem és a Károly Róbert Főiskola vezeti a HVG gazdaságtudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A Budapesti Corvinus Egyetem karai vezetik az oktatói és a hallgatói rangsort
©

Három budapesti intézmény - a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - vezeti a gazdaságtudományi képzéseket indító karok HVG-rangsorát a hallgatók teljesítménye alapján.

"A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara messze veri a mezőnyt, valamennyi mutatóban az első helyet szerezte meg. A felvettek átlagpontszáma 450 pont felett volt, és négyszer annyi középiskolai versenyen helyezett diák választotta a kart, mint az összesítésben második helyezett BCE Közgazdaság-tudományi Kart. Ez persze köszönhető annak is, hogy újra indíthattak államilag támogatott képzést a gazdaságtudományi képzésterületen oktató intézmények, ám a kormány által nagyon magasan megállapított minimumpontszám miatt szinte csak a BCE-nek jutott államilag támogatott hallgató" - olvasható a kiadványban.

Rang (hallgatók kiválósága)

Intézmény

Rang (oktatók kiválósága)

Intézmény

1.

 Budapesti Corvinus Egyetem GTK

1.

Budapesti Corvinus Egyetem KTK

2.

 Budapesti Corvinus Egyetem KTK

2.

Szent István Egyetem GTK

3.

 Budapesti Gazdasági Főiskola KVIK

3.

Kaposvári Egyetem GTK

4.

 Budapesti Gazdasági Főiskola KKK

3.

Nyíregyházi Főiskola GTK

5.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem GTK

5.

Pécsi Tudományegyetem KTK

   

5.

Károly Róbert Főiskola

Az oktatók kiválósága alapján összeállított rangsort a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara vezeti, a második helyen a Szent István Egyetem gazdasági kara áll, de dobogós helyezést szerzett a Kaposvári Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola gazdasági kara is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HVG összesített egyetemi-főiskolai rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezeti. A rangsorról itt olvashattok.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Most rövid ideig kedvezményes áron, 2500 forintért rendelheted meg a HVG három idei oktatási kiadványát: a Diploma Rangsort, a Középiskolai Rangsort és a Campus Pluszt. Az ajánlat december 15-ig érvényes, részletek és rendelés itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!