szerző:
Eduline

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete, az ELTE, a Nyíregyházi Főiskola és a Kaposvári Egyetem vezeti a HVG pedagógusképzési rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A Nyíregyházi Főiskola, a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedagógiai kara vezeti pedagógusképzéseket indító karok HVG-rangsorát a hallgatók eredményei alapján. "A jelentkezők szemében messze a legvonzóbb az ELTE három kara, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar, valamint a Tanító- és Óvóképző Kar volt, az e képzési területre első helyen jelentkezők egyharmada ezekre adta be papírjait. A felvettek pontátlaga azonban a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében volt a legmagasabb, a gyógypedagógiai kar mellett egyedül ott került 400 pont fölé" - olvasható a HVG kiadványában.

Rang (hallgatók kiválósága)

Intézmény

Rang (oktatók kiválósága)

Intézmény

1.

Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete

1.

Nyíregyházi Főiskola PKK

1.

Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK

2.

Kaposvári Egyetem PK

3.

Eötvös Loránd Tudományegyetem BGGYK

3.

Szegedi Tudományegyetem JGYPK

4.

Eötvös Loránd Tudományegyetem TÓK

4.

Eötvös József Főiskola NTK

5.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK

4.

Debreceni Református Hittudományi Egyetem

5.

Szegedi Tudományegyetem TKK

 

 

"Az oktatói kiválóság rangsorában az ELTE intézményei a mezőny második felében foglalnak helyet, mind a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma, mind az összes hallgatóhoz viszonyított arányuk alacsony. A legnagyobb létszámban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán dolgoznak tudományos fokozattal rendelkező oktatük, az összes oktatóhoz viszonyított arányuk éppen 50 százalék felett van" - olvasható a kiadványban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HVG összesített egyetemi-főiskolai rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezeti. A rangsorról itt olvashattok.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Most rövid ideig kedvezményes áron, 2500 forintért rendelheted meg a HVG három idei oktatási kiadványát: a Diploma Rangsort, a Középiskolai Rangsort és a Campus Pluszt. Az ajánlat december 15-ig érvényes, részletek és rendelés itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!