szerző:
Eduline

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti az informatikai képzéseket indító karok HVG-rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A Műegyetem villamosmérnöki és informatikai kara, az ELTE informatikai kara és a Corvinus gazdálkodástudományi kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények HVG-rangsorát a hallgatók eredményei alapján.

"Az informatikusképzés a kormány szándékai szerint a preferált képzésterületekhez tartozik, sok diákot vettek fel, sok intézményben talán ezért is gyengébb a felvettek pontátlaga. A gazdaságinformatikusnak felvett diákok pontátlaga csak két képzőhelyen haladta meg a 400 pontot, a BME VIK-en és a BCE GTK-n, sőt 350 pont fölé is csak a huszonhárom rangsorolt kar alig negyedében (az említettekkel együtt még öt karon) sikerült tornászni a pontátlagot" - olvasható a kiadványban.

Rang - hallgatói kiválóság

Intézmény

Rang - oktatói kiválóság

Intézmény

1.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK

1.

Szegedi Tudományegyetem TTIK

2.

Eötvös Loránd Tudományegyetem IK

2.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK

3.

Budapesti Corvinus Egyetem GTK

2.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem ITK

4.

Óbudai Egyetem NIK

4.

Pannon Egyetem MIK

5.

Debreceni Egyetem IK

5.

Óbudai Egyetem NIK

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a szegedi egyetem vezeti. "Az informatikai képzésterületen általában sok hallgató jut egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra, a legjobb helyezést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara érte el, ahol tizenöt diák jut egy fokozattal bíró tanárra" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HVG összesített egyetemi-főiskolai rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezeti. A rangsorról itt olvashattok.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!