szerző:
Eduline

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG műszaki képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2015, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

"A Műegyetem öt műszaki kara foglalja el a hallgatói rangsor első öt helyét, a további két műegyetemi kart viszont megelőzte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara. Megkérdőjelezhetetlen tehát továbbra is, hogy a 40, műszaki képzésterületen oktató kar közül a Műegyetem karai gyűjtik be a képzésterületre jelentkező legjobb hallgatókat" - olvasható a kiadványban. Az összesített rangsorról itt, a jogi egyetemek rangsoráról itt, a gazdasági karok listájáról pedig itt olvashattok.

Rang - oktatók kiválósága

Intézmény

Rang - hallgatók kiválósága

Intézmény

1.

Pannon Egyetem MK

1.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem GPK

2.

Debreceni Egyetem TTK

2.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VBK

3.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VBK

3.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK

4.

Miskolci Egyetem MAK

4.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ÉPK

4.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem ITK

4.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KJK

4.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ÉMK

   

"Az oktatói rangsorban a Műegyetem karai főleg a középmezőnyben foglalnak helyet, mivel a tudományos fokozatú oktatók aránya 60-80 százalék körül van ezeken a karokon, és a nagy létszámú diákság miatt sok hallgató jut egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra. Az élen a Pannon Egyetem Mérnöki Kara áll, mivel sok a tudományos fokozatú oktatója, akik megfelelő arányban jutnak a közepes létszámú diákságra" - teszi hozzá a kiadvány.

A HVG rangsor - Diploma 2015 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!