szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola vezeti a társadalomtudományi képzéseket indító egyetemi-főiskolai karok HVG-rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara, az ELTE társadalomtudományi, bölcsész- és jogi kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a társadalomtudományi képzéseken tanulók teljesítménye alapján összeállított kari rangsort.

"A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara négy alrangsorból kettőben is az első helyen végzett: ide jelentkeztek a legtöbben első helyen, és messze a legtöbben választották a középiskolai versenyeken helyezettek közül is. De a felvettek pontátlaga is nagyon magas, ahogy a nyelvvizsgával rendelkezők száma is" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban.

Rang - hallgatói kiválóság

Intézmény

Rang - oktatói kiválóság

Intézmény

1.

Budapesti Corvinus Egyetem TK

1.

Nyugat-magyarországi Egyetem BTK

2.

Eötvös Loránd Tudományegyetem TÁTK

2.

Nyíregyházi Főiskola GTK

3.

Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK

3.

Nyíregyházi Főiskola PKK

4.

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK

4.

Budapesti Corvinus Egyetem TK

4.

Szegedi Tudományegyetem ÁJK

5.

Eszterházy Károly Főiskola TKTK

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorban a vidéki intézmények taroltak. "Az első a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel nevét éppen újra felvevő bölcsészeti (a jövőben pedagógiai) kara, köszönhetően tudományos fokozattal rendelkező oktatói számának és az összes oktatóhoz viszonyított arányának, valamint az egy - tudományos rangú - oktatóra jutó hallgatók arányának. A további két helyet nagyon kis diáklétszámú karok szerezték meg" - olvasható a kiadványban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HVG összesített egyetemi-főiskolai rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezeti. A rangsorról itt olvashattok.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!