szerző:
Eduline

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem vezeti a HVG jogi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2015, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

"Az oktatói rangsorban a pécsi és a miskolci jogi kar áll holtversenyben. A pécsiek az akadémikusok és akadémiai doktori címmel rendelkezők magas arányának köszönhetik elsőségüket, míg az ME annak, hogy kevés hallgató jut egy oktatóra. A legtöbb oktató, akinek tudományos rangja van, az ELTE-n található, ez a teljes oktatói létszámnak a háromnegyedét teszi ki, ám rájuk éppen két és félszer annyi diák jut, mint a Károlin" - olvasható a kiadványban. Az összesített felsőoktatási rangsorról itt olvashattok, a gazdasági karok rangsorát pedig itt nézhetitek meg.

Rang - oktatók kiválósága

Intézmény

Rang - hallgatók kiválósága

Intézmény

1.

Miskolci Egyetem ÁJK

1.

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK

1.

Pécsi Tudományegyetem ÁJK

2.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem ÁJK

3.

Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK

3.

Pécsi Tudományegyetem ÁJK

4.

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK

4.

Debreceni Egyetem ÁJK

4.

Széchenyi István Egyetem ÁJK

4.

Szegedi Tudományegyetem ÁJK

"Jogásznak ebben az évben is lehetett állami támogatással jelentkezni, ám a kormány olyan magas pontszámban állapította meg a felvételi küszöböt, hogy gyakorlatilag csak az ELTE és a Pázmány jogi karának volt esélye ilyen állami keretre. Ez meg is látszik az adatokon: első helyen ebbe a két intézménybe jelentkeztek messze a legtöbben" - olvasható a HVG kiadványában.

A jogi képzési területen népszerűen az idegen nyelvű szakok is - a Debreceni Egyetem például Európai és nemzetközi üzleti jog angol nyelvű mesterszakot is indít.

A HVG rangsor - Diploma 2015 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!