Közoktatás MTI

Sok az agresszív, durva tanár a diákok szerint

Elolvasom

A diákok 20 százaléka legalább heti gyakorisággal tapasztal bántalmazó tanári viselkedést vagy durva, megalázó pedagógusi szóhasználatot az iskolában, de a tanárok a kortárs zaklatás gyakoriságát is alábecsülik - idézi egy iskolai erőszakról készült reprezentatív felmérés eredményét keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Közoktatás MTI

Ilyen tankönyvekből tanulnak szeptembertől 1500 iskolában

Elolvasom

Szeptembertől 1500 iskolába jutnak el a készülő kísérleti tankönyvek, és mind a tankönyvek, mind a hozzájuk kapcsolódó digitális oktatási tananyagok, kiegészítő feladatok elérhetők lesznek a nemzeti oktatási portálon is - mondta el Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója egy hétfői sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Közoktatás Eduline

Elszúrták az állami tankönyvlistát?

Elolvasom

Több olyan kiadvány van a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szűkített tankönyvjegyzékén, amelyek nem felelnek meg a törvényi előírásoknak. Az egyik szerzője ráadásul a tankönyvfejlesztéssel megbízott Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) vezetője - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Megjelent az állami tankönyvellátásról szóló rendelet

Elolvasom

A tankönyvfejlesztésért és -kiadásért az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), a terjesztésért pedig a Könyvtárellátó felel majd. A rendelet szerint a Nemzeti Tankönyvtanács olyan független, országos testület lesz, amely a tankönyvfejlesztés és -ellátás minőségét értékeli.

Közoktatás eduline/mti

Egyetlen tankönyve lesz a szakiskolásoknak

Elolvasom

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet olyan "érthető nyelvezetű" tankönyvet fejlesztett ki a szakiskolai diákoknak, amelyből a magyartól a természetismeretig mindent megtanulhatnak. A "közismereti tankönyvből" csak a testnevelés és az idegen nyelv maradt ki.

Felsőoktatás Czervan Andrea

"Béremelésről nem kívánok beszélni" - Hoffmann kabinetfőnöke az egyetemekről

Elolvasom

"Száz százalékban azonosulni tud" a hallgatói szerződések bevezetésével Sályi Lőrinc, az oktatási államtitkár kabinetfőnöke, aki Hoffmann Rózsa helyett tartott előadást a Minőségfejlesztés a felsőoktatásban című projekt zárókonferenciáján. Sályi szerint a cél "egy patrióta középosztály megteremtése" - bármit is jelentsen ez.

1 2