szerző:
MTI

Tervezz tankönyvborítót! címmel hirdet pályázatot diákoknak és hallgatóknak az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), az új, állami fejlesztésű, kísérleti tankönyvekhez.

©

Az OFI három kategóriában várja a pályamunkákat: az első osztályosok olvasókönyvére, az 5. osztályosok matematika tankönyvére és a 9. osztályosok kiadványára. A pályázaton diákok és hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vehetnek részt, a borítóterveket pdf formátumban a [email protected] e-mail címre várják.

Egy pályázó egy kategóriában legfeljebb két pályamunkát adhat be. A terveket augusztus 31-én éjfélig várják, az eredményhirdetés szeptember 5-én lesz. Mindhárom kategóriában egy-egy győztest hirdetnek ki, a győzteseket táblagépekkel díjazzák. Minden kategóriában két-két különdíjat is kiadnak, a különdíjasok 20 ezer forintos könyvutalványban részesülnek. A pályázatról bővebb információk a facebook.hu/ofi.hu oldalon találhatók.

Szeptembertől az 1-2., 5-6. és 9-10. évfolyamon, 1501 iskolában tanítanak majd az új kerettantervekhez illeszkedő kísérleti tankönyvekből, amelyet az OFI fejlesztett az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából. A kötetek - amelyeket többen keményen bíráltak - online is elérhetőek. A részleteket itt találjátok, arról pedig, hogy mit gondolnak az olvasók az új tankönyvekről, itt olvashattok A 2014/2015-ös tanév legfontosabb, diákokat érintő változásairól itt olvashattok. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!