szerző:
Eduline

A beharangozott államtitkári cserék a köznevelésért felelős államtitkárral, Czunyiné dr. Bertalan Judittal kezdődhetnek - írja a Vasárnapi Hírek.

©

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy július elejétől "az államtitkárok között lesznek cserék". A friss Vasárnapi Hírekben megjelent cikk szerint ez a közoktatási államtitkárságot is érintik, távozhat a tavaly államtitkárrá kinevezett Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A közoktatás súlyos problémái már az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) statisztikáin is meglátszanak - mutat rá a lap. Kifejezetten magas a bukások száma, különösen a nehezebb helyzetben lévő álatlános iskolákban, például Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyében, ahol négyezer körül van az évismétlő diákok száma.

"Ez az eszköztelenség, a tehetetlenség fokmérője" - mondta el a lapnak L. Ritók Nóra, halmozottan hátrányos helyzetű diákok integrációjával foglalkozó pedagógus, aki a szakiskolák között ismer olyan intézményt, ahol a 16 éves, már nem tanköteles kor elérése után az osztálylétszám a felére csökkent. Az OFI szerint tavaly a szakiskolák 9. évfolyamán minden ötödik tanuló évet ismételt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!