Közoktatás eduline/mti

Az Emmi reagált a civil követelésekre

Elolvasom

A civil közoktatási platform követelései szerepelnek a köznevelési kerekasztal munkacsoportjainak témái között, ezért azt továbbra is ott tárgyalná a kormány - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szerveződés 12 pontjára.

Közoktatás Eduline

Kiterítette a lapokat a kormány, ezt ajánlják a tiltakozóknak

Elolvasom

Tegnap kikerült az EMMI oldalára egy megállapodás tervezet, melyet a Pedagógusok Sztrájkbizottságának nyújtanak be. Nem olyan meglepőek azok a pontok, amikben engedne a kormány, de a 25 pontos követeléseket a konkrétumok nem fedik teljesen. Ráadásul több fontos követelésre nem adott konkrét ígéretet a tárca. Nem is hatotta meg a PSZ-t a tervezet, már mérik a sztrájkkészültséget.

Közoktatás eduline/mti

A PSZ nem ül le a kerekasztalhoz

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem vesz részt a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülésén. A szakszervezet országos vezetőségének hétfői döntéséről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Közoktatás MTI

Összeírná a kormány a rosszul tanulókat

Elolvasom

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. Bár 2014-re javult a helyzet, ez nem a jobb tanulói eredményeknek köszönhető.

Közoktatás Nagy Barnabás

Rákapott a jövő oktatására a kormány: sikeres modell áll előttük

Elolvasom

„Tabletizálná” a kormány az oktatást, így a következő években sok országhoz hasonlóan a táblagépek itthon is fontos szerephez jutnának az iskolákban. Jelenleg egyetlen hasonló projekt fut, a Telenor által indított Hipersuli Program, amin keresztül már láthatók, hogyan ítélik meg diákok, tanárok és szülők a táblagépes oktatást. Megnéztük, mire kell figyelnie a kabinetnek, ha komolyan gondolja a tabletizálást.

Közoktatás Eduline

Megvan a csodafegyver? Így oktatna a kormány pénzügyekre

Elolvasom

A magyarok pénzügyi ismeretei nem mutatnak túl rózsás képet, és ezt a kormány is látja. Bár fontosnak tartják a köznevelési tárcánál, hogy az iskolában készüljenek fel a gyerekek az alapvető ismeretekből, az iskoláknak csak tizedében oktatnak pénzügyi tárgyakat. A kabinet időszakos projekteket indít, a kerettanterv módosítása nincs napirenden.

Közoktatás MTI

Egyelőre nem kell izgulni a PÖCS miatt

Elolvasom

Teljes körű intézményi önértékelésre nem két-, hanem ötévente kell számítaniuk a pedagógusoknak, intézményvezetőknek és maguknak az iskoláknak is, és egyelőre nem számít bele a pedagógusok minősítésébe - erről állapodtak meg a résztvevők a témában hétfőn, a fővárosban tartott egyeztetésen.

Közoktatás Eduline

Semmi jót nem ígér a tárca a szakképzőkben működő gimnáziumi osztályoknak

Elolvasom

Előbb a győri Krúdy Gyula középiskoláról, később pedig a váci Boronkay Györgyről derült ki, hogy az új üzemeltető, a Nemzetgazdasági Minisztérium megszüntetné a gimnáziumi képzést. Ez teljesen logikus lépésnek tűnik a gazdasági tárcától. Nyáron ugyanis 300 szakképzőt vettek át az Emberi Erőforrások Minisztériumától – pontosabban a Klik-től -, amiből kb. 80-ban gimnáziumi osztály is van. A gimnáziumi képzés azonban nem szerepel a tárca portfóliójában. Megkerestük a közoktatási államtitkárságot, hogy megtudjuk, mi lesz a gimnáziumi osztályok sorsa. Úgy tűnik, csak az önkormányzatok segíthetnek.

Közoktatás MTI

Súlyos csalásokra bukkantak magániskoláknál

Elolvasom

Több magániskolában súlyos szabálytalanságok miatt vizsgálódnak az állami szervek - írja csütörtöki számában a Magyar Idők, amely szerint fiktív tanulókra, szabálytalan nyilvántartásokra, engedély nélküli képzésekre derült fény.

1
5 6 7 8 9 10 11